Monster klaagt Beats aan wegens ‘verraad’

Audiobedrijf Monster voelt zich verraden door voormalig zakenpartner Beats. Het bedrijf sleept Beats daarom voor de rechter.

beats-geelHet Amerikaanse audiobedrijf Monster heeft Beats Electronics aangeklaagd, wegens mogelijke fraude en contractbreuk. Beats en Monster werkten tot en met 2012 samen, maar Beats zou onder deze samenwerking zijn uitgekomen door volgens Monster een schijnovername door HTC te hebben opgezet. Hierdoor kon Beats zich zonder een aandeel van Monster laten overnemen door Apple.

HTC werd bij de overname van Beats 51 procent aandeelhouder. Deze aandelen werden in 2013 weer door HTC terugverkocht, waarna Beats in 2014 werd overgenomen door Apple. Volgens Monster een schijnbeweging om onder hun afspraken uit te komen – en dat is fraude, aldus de aanklager. Monster beweert hoofdverantwoordelijk te zijn geweest voor het ontwerp van de Beats-koptelefoons: zij werkten aan de hardware van de hoofdtelefoons, terwijl Dr. Dre en Jimmy Iovine hun contacten in de sport- en entertainmentwereld gebruikten om het bedrijf te promoten.

Volgens de aanklacht zou Beats deze samenwerking inmiddels proberen te verbergen – en dat komt volgens Monster neer op de diefstal van hun audiotechniek. Het bedrijf zou hierdoor in een penibele situatie terecht zijn gekomen. Ze moeten een nieuw product proberen te maken om met hun eigen creatie te concurreren.

Het klinkt als een vervelende situatie voor Monster, maar het is afwachten of er volgens de rechter ook sprake is van illegale activiteiten. In 2013 schreef Gizmodo over de samenwerking tussen Monster en Beats, en toen bleek dat de twee hadden afgesproken dat Beats de koptelefoons volledig in zijn bezit zou krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2015, 7:59
Categorie Accessoires
Onderwerp beats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.