whatsapp-banner

WhatsApp verstuurt anderhalf keer meer berichten dan SMS

WhatsApp verstuurt 30 miljard berichten per dag, anderhalf keer zoveel dan dat er dagelijks via sms worden verstuurd.
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp stuurt dagelijks 50 procent meer berichten rond dan er via SMS worden verstuurd. Via WhatsApp gaan er dagelijks 30 miljard berichten rond, via SMS slechts 20 miljard. Het is alweer bijna een jaar geleden dat WhatsApp SMS inhaalde als het gaat om aantal verstuurde berichten per dag. Hoe het met iMessage zit, is wat onduidelijk: Tim Cook had het ooit over “meerdere miljarden” iMessage-berichten. Hij noemde ook een cijfer van 40 miljard, maar daarbij ging het uitsluitend om push notificaties.

groei whatsapp verkeer

Hiermee zet de opmars van de populairste berichtendienst van Facebook stevig door. Er komt ook voorlopig geen einde aan: zoals je in deze analyse kunt lezen, daalt het aantal verstuurde sms’jes in vrijwel alle landen. WhatsApp is inmiddels groter dan alle concurrenten. Overigens is WhatsApp in aantal verstuurde berichtjes misschien momenteel de grootste speler, maar dat zegt niets over het aantal gebruikers. Er zijn nog zat landen waar het internet dermate belabberd is dat mensen nog altijd sms gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2015, 14:12
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen sms, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.