Apple Romeo en Julia

Apple schakelt Romeo en Julia in voor iPhone 7 Plus-reclamespot

Apple heeft Romeo en Julia ingeschakeld om de iPhone 7 Plus aan te prijzen. Vooral de camera blijkt wonderen te kunnen verrichten.

Het verhaal van Romeo en Julia kent iedereen. Vandaar dat Apple het een passend moment vond om het tragische duo eens van stal te halen in een 30 seconden durend reclamespotje over de iPhone 7 Plus. Het gaat vooral om de dubbele camera, waarmee je betere foto’s kunt maken.

Apple Romeo en Julia

Romeo en Julia in actie voor de iPhone 7 Plus

In het spotje ‘Romeo en Julia’ is akte II scene II van het beroemde toneelstuk van Shakespeare te zien, beter bekend als de balkonscene. Apple heeft ervoor gekozen om alle rollen te laten spelen door kinderen. Pas aan het einde zien we een trotse vader die de kinderen aan het filmen is, waardoor we de boodschap moeten meekrijgen: “Dit kan jij ook”. De camera van de iPhone 7 Plus wordt daarbij danig op de proef gesteld: het is buitenshuis en donker. Toch zien we alles duidelijk in beeld.

Julia krijgt te horen dat Romeo er is. Ze rent naar het balkon en roept de kenmerkende zinnen: “O Romeo, Romeo! wherefore art thou Romeo?” Apple heeft een aantal zinnen laten vervallen, zodat we meteen Romeo’s antwoord kunnen horen: “Call me but love.” Ook Romeo staat een regeltje over: de vervolgzin “and I’ll be new baptized” heeft Apple voor het gemak maar even achterwege gelaten.

Pas aan het einde van het spotje realiseren we ons dat we niet naar een speelfilm zaten te kijken, maar waarschijnlijk naar een toneelstukje op school. De spot eindigt met de slogan “Your movies look like movies on iPhone 7.”

Romeo en Julia: filmende vader

Romeo en Julia is onderdeel van een serie reclamespotjes, waarin Apple de voordelen van de iPhone 7 laat zien. Eerder verscheen het spotje met ballonnen en er was ook een uitgebreide kerstreclamespot met de naam ‘Frankie’s Holiday’. Ook daarin klopt iets niet: het monster van Frankenstein heeft eigenlijk geen naam en heet zeker geen ‘Frankie’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2016, 9:38
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 7 Plus, reclamespot
Device iPhone 7 Plus

Actuele iPhone 7 Plus deals

iPhone 7 Plus

Lees alles over de iPhone 7 Plus, het grote 5,5-inch toestel dat sinds 2016 verkrijgbaar is. Dit toestel heeft een dubbele camera waardoor nieuwe mogelijkheden zoals portretfoto's met diepte mogelijk zijn. Hieronder vind je alle info over nieuwe functies, verkrijgbaarheid en meer.

iPhone 7 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.