watchaware-apps

Website laat zien hoe Apple Watch-apps werken

Op een nieuwe website is te zien hoe Apple Watch-apps er straks uit komen te zien. Ook Glances en notifications kun je bekijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Hoe gaan bekende apps eruit zien op de Apple Watch? Dat is nu te bekijken op een onafhankelijke website, WatchAware. Op de pagina met Watch Apps zijn populaire apps van Twitter, Facebook, Pinterest, CityMapper en de standaard Apple Maps-app te zien. Hoe ze werken was al tijdens de aankondiging van de Apple Watch te zien. Maar sindsdien zijn er veel interessante nieuwe apps aangekondigd, die ook de moeite waard zijn om eens nader te bekijken, bijvoorbeeld Deliveries, Run 5K en Todoist.

watchaware-apps

Mocht je plannen hebben om zelf een app voor de Apple Watch te maken, dan loont het de moeite om eens op de site rond te kijken of je er ook inspiratie kunt vinden. Bij elke app kun je het normale scherm en de Glance-weergave zien. Die laatste is bedoeld om snel informatie te tonen, zodra je je pols opheft en naar je gezicht brengt. Zo zie je ook meteen hoe een notificatie eruit ziet.

Ontwikkelaars kunnen apps, Glances en notificaties maken voor de Apple Watch. Bij de notificaties is het ook nog mogelijk dat je acties onderneemt, bijvoorbeeld een retweet of reageren door een antwoord in te spreken. Heb je behoefte aan meer interactie, dan moet je de app starten. De website WatchAware is van plan om meer apps toe te voegen, zodra ontwikkelaars informatie erover hebben vrijgegeven. Via @WatchAware kun je volgen of er weer nieuwe apps zijn. WatchAware is een initiatief van AppAdvice, een bekende website die appbesprekingen publiceert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2015, 13:01
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.