Facebook Slingshot

Facebook’s Slingshot introduceert nieuwe Explore-functie

Facebook's Snapchat-alternatief Slingshot is niet heel populair, maar krijgt wel nog steeds updates. Zo is er nu een nieuwe Explore-functie aan de app toegevoegd.

Facebook SlingshotFacebook’s Slingshot-app is misschien niet zo populair als Snapchat, maar dat houdt de ontwikkeling van nieuwe functies voor de foto-applicatie niet tegen. Zo heeft Facebook in een nieuwe update het Explore-tabblad toegevoegd, waarin je foto’s van andere gebruikers ziet staan. Op deze manier spoort Slingshot je aan om meer foto’s van populaire gebruikers te bekijken.

Met de functie moet Slingshot gebruikers wegtrekken van persoonlijke fotogesprekken, en juist meer interesseren in openbare content. Daarmee is Slingshot ineens ook interessanter voor merken, die met foto-acties kunnen proberen om in het Explore-overzicht te verschijnen.

Je kunt met Slingshot foto’s versturen naar vrienden, die na 24 uur automatisch verdwijnen. Daarmee lijkt de app erg op het populaire Snapchat. Slingshot is niet de eerste poging die Facebook doet om Snapchat na te doen: het inmiddels verwijderde Poke leek ook sterk op de bekende foto-app.

Intussen staat Snapchat ook niet stil. De app introduceerde onlangs Discover geïntroduceerd – een platform waarmee journalistieke content op Snapchat wordt verspreid.

Het is nog de vraag hoe goed Slingshot het doet ten opzichte van Snapchat. We zien in de lijst populaire apps bijna iedere week Snapchat in de top 10 voorbijkomen, wat er op wijst dat de app nog geregeld in Nederland wordt gedownload. Slingshot is echter nergens in dat overzicht te bekennen. Volgens statistieken van App Annie gaat het niet goed met Slingshot: de app bungelt al tijdenlang onderaan de lijst populaire foto-apps, en de app is nergens te bekennen in de top 1500 algemene apps. Een trend die we ook bij Poke bespeurden voordat Facebook de app verwijderde.

App Store Slingshot App Annie
Blauw is de algemene App Store-hitlijst, rood de hitlijst Foto & Video.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2015, 11:12
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, slingshot, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.