Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Met Watch Faces maak je zelf achtergronden voor je Apple Watch

Met Watch Faces maak je van je eigen afbeeldingen een wijzerplaat voor de Apple Watch. Je kunt daar bovendien een extra laag aan toevoegen voor een persoonlijke touch.

Sinds watchOS 2 kun je een foto instellen als achtergrond op de wijzerplaat van je Apple Watch. Zo’n achtergrond kun je zelf maken, maar met de app Watch Faces wordt het nog veel makkelijker: hiermee kun je je favoriete afbeelding zo instellen dat deze mooi op je Apple Watch past. Voeg er een mooi effectje aan toe en je maakt op een simpele manier je eigen wijzerplaat.

Watch Faces: eigen afbeelding als wijzerplaat

Met Watch Faces maak je eigen wijzerplaten met een persoonlijke touch.Watch Faces is van dezelfde ontwikkelaar als Personal, waar we eerder over schreven en waarmee je emoji als complicaties kunt instellen. In de iPhone-app van Watch Faces creëer je zelf je eigen achtergronden. Je hebt de keuze uit een afbeelding uit je eigen fotobibliotheek, de standaard meegeleverde afbeeldingen of je zoekt het internet af. Je kunt de afbeelding dan zo instellen door in te zoomen, zodat deze mooi op het kleine scherm van je Apple Watch past.

Het unieke aan deze app is dat je je eigen persoonlijke touch aan de afbeeldingen kunt geven door een laag toe te voegen. Op wijzerplaten met je eigen afbeelding wordt rechtsboven altijd de tijdsaanduiding weer te geven. Om ervoor te zorgen dat deze nog goed leesbaar is, kun je hier een laag achter plaatsen waarbij je de keuze hebt uit meerdere vormen, kleuren en transparantie.

Watch Faces maakt speciaal album

Met Watch Faces maak je eigen wijzerplaten met een persoonlijke touch.Watch Faces creëert een speciaal album in de Foto’s-app waar je de gemaakte afbeeldingen in kunt terugvinden. Om deze vervolgens op je Apple Watch te krijgen, selecteer je dit album in de Foto’s-instellingen in de Watch-app op je iPhone. Het nadeel hiervan is dat je dan geen andere foto’s meer op je Apple Watch kan zien, omdat deze maar één album kan synchroniseren.

De Apple Watch-app van Watch Faces is verder bedoeld om een preview te tonen van hoe de afbeelding er op je pols uit komt te zien. Toch is deze weergave niet helemaal juist, omdat de randen van de daadwerkelijke wijzerplaat net even anders zijn dan de gesimuleerde wijzerplaat in de Apple Watch-app van Watch Faces. De app doet niet heel veel anders dan de standaard optie voor het instellen van foto’s als wijzerplaat, maar met de extra lagen maak je de foto’s net even wat meer geschikt om als wijzerplaat te gebruiken.

Bekijk ook

Zo stel je een fotoalbum in als Apple Watch wijzerplaat

Op de Apple Watch kun je een fotoalbum kiezen als wijzerplaat. Maak eerst een fotoalbum aan en geniet daarna van steeds andere beelden!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.