apple-geld-bankbiljetten

‘Apple bezit bijna driekwart van de smartwatchmarkt’

Apple heeft bijna driekwart van de smartwatchmarkt in handen met de Apple Watch, en heeft dan ook een flinke voorsprong op Samsung. Op de smartphonemarkt is Samsung nog steeds de marktleider.

apple-geld-bankbiljetten

Uit een nieuw onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat Apple wereldwijd de grootste speler is op het gebied van smartwatches. Drie op de vier verkochte exemplaren is een Apple Watch. Het verschil met Samsung is gigantisch: terwijl Apple volgens schattingen van de analisten meer dan 4,5 miljoen Apple Watches heeft verkocht, blijft Samsung steken op maar 600.000 slimme horloges.

De gehele markt voor smartwatches is het afgelopen jaar sterk gegroeid: vergeleken met het derde kwartaal van 2014 zijn de verkopen in het derde kwartaal van 2015 vervijfvoudigd. Als relatief nieuwe speler blijkt Apple het daarbij goed te doen: in het derde kwartaal van 2015 had Apple wereldwijd bijna 73 procent van de smartwatchmarkt in handen, zo blijkt uit de cijfers van Strategy Analytics. Samsung zit op 10 procent. Volgens Strategy Analytics zou de Samsung Gear S2 dit verschil weer wat recht kunnen trekken. Apple en Samsung zijn de grootste spelers, gevolgd door Lenovo en Huawei.

Samsung leidt de smartphonemarkt

Het onderzoek van Strategy Analytics over de smartphonemarkt vertelt een ander verhaal. Volgens de analisten is Samsung in het derde kwartaal van 2015 de smartphonemaker die de meeste toestellen verkoopt, met 23,7% van de totale markt met 83,8 miljoen verkochte smartphones.

Apple verkocht in dezelfde periode 48 miljoen iPhones en heeft daarmee een martktaandeel van 13,6%. De totale smartphonemarkt groeide met 9,5% vergeleken met vorig jaar en is goed voor een totaal van 354,2 miljoen telefoons.

Ondanks de dominante positie van Samsung gaat het slecht met de Koreaanse smartphonemaker: door een prijsverlaging van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge en meer concurrentie van goedkope toestellen kelderde de operationele winst het afgelopen kwartaal met 74 procent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2015, 11:52
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple watch, verkoopcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.