Reacties voor: Vodafone gaat alsnog EDGE-netwerk in Nederland inschakelen

Vodafone is begonnen met de uitrol van een EDGE-netwerk. Ze willen daarmee de capaciteit van het netwerk uitbreiden, zodat er minder druk is op het GSM- en 3G-netwerk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -
43 reacties
 1. Toevallig viel mij dit 2 dagen geleden op in de trein. Op plekken waar ik eerst bijna geen verbinding had heb ik nu weer iets beter bereik :D.

 2. Toevallig had ik vanmorgen vlakbij het Amstel station het E’tje in beeld! Kon toen even soepel internetten op m’n 2G 🙂

 3. Ik stond vorige week in de Saturn in Zaandam en had toen het E teken op mijn iPhone, terwijl ik op het t-mobile netwerk zit.

 4. @Thomas: Ik zat te bedenken waar ik dat E’tje gezien had. Nu weet ik het weer, idd in de Saturn in Zaandam.

 5. @Thomas: Dat had ik een tijdje terug in de AH onder de Saturn in Zaandam. Terwijl ik ook bij T-Mobile zit! Bereik is daarbinnen trouwens minimaal…

 6. Nou…. goed nieuws dus!
  Misschien kunnen ze bij T-mobile op deze manier dat aangekondigde data-limiet voorkomen.

 7. Dat laatste stukje volg ik niet helemaal.

  Super natuurlijk dat Edge minder batterij gebruikt dan 3G, maar je gaat toch niet handmatig steeds je 3G uitzetten? En ik neem aan dat hij toch automatisch 3G pakt als hij dat vindt?

 8. Dus met een t-mobile netwerk kan je meeliften op “vodafone” EDGE?

 9. @JG: Nee. Ook T-mobile heeft Edge zendmasten. Alleen breiden ze die niet uit en concentreren zich op verbetering van hun (beroerde) 3G netwerk.

 10. @Sloper: .. Eindelijk..

 11. Hahaha: ” Ter vergelijking: het 3G-netwerk van Vodafone heeft momenteel al een maximale snelheid van 28,8 Mbps. ”
  Papier( ook digitaal papier) is gewillig, ze halen hier* in een omtrek van 25 km nog geen 10% daarvan, ook al beweren ze van wel. Sterker nog: op heel veel plekken hier* géén 3g, waar T-Mob dat wel geeft.
  *Zeeland( ok, 8rlijk gebied, maar je zult er maar wonen…)

 12. Bij de Intertoys in Hoorn ook EDGE ontvangst. Provider is overigens T-Mobile.

 13. Oh eindelijk weer, ik had tot vorig jaar een iPhone 1st generation met Vodafone. Deed het op EDGE, lekker snel, veel sneller als GPRS, dat is zo irritant. Met EDGE kon ik zelfs YouTube filmpjes kijken onderweg… Nu kan ik in de trein NIETS afspelen. Dus…ik zal heel blij zijn!

 14. Origineel geplaatst door Rudi
  Dat laatste stukje volg ik niet helemaal.Super natuurlijk dat Edge minder batterij gebruikt dan 3G, maar je gaat toch niet handmatig steeds je 3G uitzetten? En ik neem aan dat hij toch automatisch 3G pakt als hij dat vindt?

  Remember antennagate? nou ik moet me 3g zodra ik thuis kom uitzetten anders heb ik geen bereik en kan ik niet bellen of gebeld worden.

 15. Ik heb hier in amsterdam binnen de ring, bij het surinameplein niet eens 3G dekking van vodafone. Ze mogen van mij opschieten, want anders koop ik mijn abonnement af en ga ik weer terug naar KPN. Vodafone valt me tot nu toe erg tegen.

 16. Ik moest ook een beetje lachen om de theoretische snelheid van vodafone. Ik heb weliswaar bijna overal 3G ontvangst, maar de hoogste snelheid die ik met speedtest gemeten heb is nog niet eens 2 mb

 17. @Sloper: Zucht ik heb ook Vodafone maar er zijn ook tal van mensen die op plekken waar Vodafone geen 3G dekking heeft dit wel hebben met tmobile!

 18. Prima tussenoplossing. Dat betekent dus ongeacht of je nou op gsm of UMTS netwerk zit: acceptabel snel internet!

 19. Beetje jammer dat ipc niet vermeld dat 28,8 mb/s voor data only abonnement telt en iphones maximaal op 7,2 kunnen tikken in de grote steden 🙂

  Maar desondanks verbetering in t netwerk is altijd goed!

 20. Ik was al blij met de overstap naar Vodafone (over paar dagen) en dit is ook weer een leuke opsteker.

  @Terence Hey, nog een Horinees 🙂 ?

 21. lots of t-mobile shop workers here i think, the network is crap , it breaks promises , gives you a bkr on your first month if they have problems with your bank , shops are full not with new customers but people with problems so a long wait , give the guys in the shop an easy tech question over a mobile phone and they cant answer it , shame orange is gone as the shops and people knew about thier phones and network problems , the only good thing is kpn and vodafone are taking t-mobiles iphone customers as thier networks are better , ok with data limits but i would rather have a data limit than a network that has unlimited but offers a worthless 3g network like t-mobile do , any improvements to networks are always welcome if they happen , maybe t-mobile will merge with a nl provider to give this like they had to do in the uk , there is no excuse for no 3g in built up areas , zeeland is just full of cows and sheep who as far as i know dont have mobile , correct me if iam wrong on that point 😉

 22. Ah dat verklaart een hoop, had vandeweek opeens een E’tje in mijn scherm staan die ik al niet kon thuisbrengen. Was volgens mij in de buurt van Driebergen.

 23. @Ruud: Was het snel?

 24. Ik had pas toen ik in de tmobile shop was, met ook tmobile netwerk ook edge verbinding.. Vreemd

 25. Opvallend dat mensen opeens blij zijn dat er een verouderde techniek opnieuw wordt uitgerold.

  Laat ze eens even als de donder gezamenlijk de schouders onder het 3G netwerk zetten en zich daar op concentreren!

 26. Ik denk eerder dat ze dit doen om de druk van hun 3g netwerk af te halen?

 27. 28,8Mbps?? Kan je daar een bron van geven? De maximale theoretische snelheid van 3.5G is volgens Wikipedia 14 Mbps met HSDPA. Vodafone zegt zelf dat hun netwerk tot 3.6Mbps gaat.

 28. Het viel me al op dat ik van de week weer het EDGE tekentje had op me Iphone 2G met Vodafone.. 🙂 weet ik gelijk waarom

 29. Die 28.8 Mbps is denk ik de snelheid van alle 3G masten van Vodafone in Nederland bij elkaar opgeteld 😉

 30. Origineel geplaatst door Ruben
  Ik denk eerder dat ze dit doen om de druk van hun 3g netwerk af te halen?

  Natuurlijk. En het is een hele goedkope en snelle manier om zeurende klanten stil te houden.

 31. Heb zelf in Duitsland even mogen ondervinden hoe makkelijk en fijn EDGE eigenlijk is.
  Ben dus blij met deze ontwikkeling. Helaas gaat T-mobile (als hun twitterende helpdesk juist is) dit niet invoeren maar hun 3g netwerk gewoon verbeteren.
  Dus vraag ik me af waar die verhalen van T-mobile EDGE gebruikertjes vandaan kwamen….

 32. @nibs: Twee jaar bij Voda: slecht ontvangst/ geen 3G( NetwerkRadar) in Kerkwerve, ‘s-H. Arendskerke, Heinkenszand, Yerseke, Goes, Kwadendamme, Hoedekenskerke, Lewedorp, Nieuwdorp enz.
  Maar zeker geen T-Mob of Kpn fan.
  Have 2 correct you on da cows and sheep btw: hier meer landbouw( lees: gifspuiters) dan veeteelt, verder hoofdzakelijk communicatie dmv rooksignalen…

 33. Grappig bericht; waarmee dus eigenlijk erkend wordt dat de dekking niet deugt!?

 34. Origineel geplaatst door Karel-Wilem
  Opvallend dat mensen opeens blij zijn dat er een verouderde techniek opnieuw wordt uitgerold.Laat ze eens even als de donder gezamenlijk de schouders onder het 3G netwerk zetten en zich daar op concentreren!

  Dit is de snelste manier om het overal op te krikken. Dat is toch positief nieuws. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd.

 35. Het is zeker positief, dit is een tussenoplossing lijkt me! Kap nou eens met die en die is crap, sommigen hebben problemen met Vodafone, anderen met tmobile, ligt eraan in welk gebied je zit! Dat is nu toch allang duidelijk!!
  Omdat jij problemen hebt met tmobile wil niet zeggen dat iedereen dat heeft.

 36. Jaja, iedereen nu zogenaamd blij, maar Ik denk dat ze dit eerder doen om nog meer verschillende prijsplannen voor mobiel internet te maken …… Mark my words!

 37. Ik heb 3g standaard uit staan. Ik zet het alleen op wanneer ik ook echt iet wil downloaden.. voor mail heb je het niet nodig. Vroeger op 2g wa ik met E erg tevreden (in duitsland)
  Wanneer dat de basis snelheid wordt zal ik alleen nog maar minder met 3g werken.. (voorl google maps is het wel fijn bijvoorbeeld).

 38. @Jeffrey: Ik heb gewoon een screenshot van me telefoon voor je hoor! 🙂
  Maar het kan ook zo’n bijplaats kastje zijn voor bedrijven om mobiele ontvangst in en rondom hun gebouw te verbeteren (femtocellen)

 39. Vandaag op diverse plekken in Amsterdam geweest (Centrum, CS, Amstel, Vu) maar geen van allen Edge… alleen 3g en 2g

 40. Jammer werkt edge hier (Velserbroek) nog niet, erg jammer. 3G is echt een drama hier, terwijl ik met 2G juist 4/5 streepjes bereik heb, dus edge is hartstikke welkom!

 41. In de metro Rotterdam ook! toppie.

 42. Mijn 3g werkt helemaal niet meer op me 3Gs in apeldoorn! Alleen zon rondje zie ik!

 43. Iedereen zeikt wel over Tmobile,maar denk dat vodafone gewoon nu al problemen heeft doordat mensen met een iphone overgestapt zijn.Ik heb weinig tot geen problemen met Tmobile dus blijf lekker zitten waar ik zit.Zal er alleen maar beter worden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.