iPad 2 ligt mogelijk al eind maart in de schappen

Bronnen van 9to5Mac claimen dat de iPad 2 de komende 7-14 dagen geïntroduceerd zal worden en al eind volgende maand verkrijgbaar zal zijn.

iPad 2 (mockup)9to5Mac claimt op basis van eigen bronnen dat de iPad 2 in de komende 7-14 dagen zal worden geïntroduceerd en rond eind maart verkrijgbaar zal zijn. Gisteravond kwam Wall Street Journal’s All Things D blog met de scoop dat Apple voor volgende week woensdag 2 maart een media-event voor de introductie van de nieuwe iPad gepland heeft, hetgeen binnen deze 7-14 dagen valt. Inmiddels hebben ook Reuters en de New York Times de genoemde datum bevestigd.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe iPad 2 ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Dit zal afhangen van het feit of Apple voor eind maart voldoende iPads voor een wereldwijde lancering heeft geproduceerd. Door tekorten kwam de eerste iPad in Nederland en België pas op 23 juli 2010 op de markt. In de Verenigde Staten startte de verkoop echter al in april. Het ligt voor de hand dat Apple voor de iPad 2 ook voor een gefaseerde uitrol heeft gekozen.

De Wall Street Journal bevestigde eerder al verschillende specificaties van de iPad 2 en wist te melden dat de opvolger van de iPad reeds in productie was genomen. Zo zou het apparaat dunner en lichter zijn dan zijn voorganger en beschikken over een camera voor videobellen. Het geheel zou aangestuurd worden door een snellere processor evenals meer geheugen en een krachtiger videochip.

Nu inmiddels drie gerenommeerde nieuwsbronnen de datum van 2 maart hebben bevestigd, rest ons nog één formaliteit voordat we het honderd procent zeker weten: de uitnodigingen. Apple nodigt de pers doorgaans ongeveer een week van tevoren uit voor media-events, waardoor de uitnodigingen waarschijnlijk op z’n vroegst vandaag zullen verschijnen. Aangezien Apple voorgaande events ook live gestreamd heeft, is de kans groot dat men dit volgende week ook zal doen. Gezien zijn ziekteverlof lijkt het overigens wel onwaarschijnlijk dat Steve Jobs de presentatie zal leiden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2011, 10:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gerucht, ipad 2, lancering, maart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.