Procreate-iPad-Pro

Gebruik je vinger als gum in Procreate voor de iPad Pro

Mis je een gum aan de achterkant van je Apple Pencil? In Procreate zit in een instelling om je vinger als gum te gebruiken, waardoor je altijd een gum bij de hand hebt.

Procreate-iPad-ProDe iPad Pro is in combinatie met de Apple Pencil een handig hulpmiddel om mooie tekeningen, schetsen en schilderijen te maken. Dankzij allerlei sensoren kun je de Apple Pencil gebruiken als een echt potlood. Druk harder of hou hem schuin om je tekeningen net wat meer klasse te geven. Waar Apple niet aan gedacht heeft, is een gummetje op de Apple Pencil. De tekenapp Procreate heeft hier iets slims op bedacht: gebruik je vinger als gum.

Je vinger wordt een gum in Procreate

We zeiden het al in onze recensie van de Apple Pencil: het is niet mogelijk om met Apple’s potlood te gummen. Dit is dan ook een nadeel van Apple’s stylus, terwijl de Pencil by FiftyThree wel een gum op de achterkant heeft. Deze werkt echter alleen met de app Paper. Mocht je nou gebruiker zijn van Procreate, dan kun je in deze app instellen om je vinger te gebruiken als gum. Je vindt de instellingen niet in Procreate zelf, maar in de Instellingen-app onder het kopje Procreate.

Procreate heeft een Finger Mode en Apple Pencil Mode.

De iPad Pro herkent of je gebruikmaakt van een Apple Pencil of je eigen vinger. Procreate heeft hier handig gebruik van gemaakt door een optie toe te voegen aan de instellingen. Je kunt met Procreate instellen welke functie je vinger heeft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om ook met je vinger te tekenen, maar het is handiger om je vinger als gum in te stellen. Hierdoor hoef je geen aparte gum-tool te selecteren in de app zelf, maar plaats je simpelweg je vinger op het scherm om fouten te herstellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2015, 21:30
Categorie Apps
Onderwerpen apple pencil, ipad pro, procreate

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.