vine-kids-icoon-groot

Vine Kids bevat grappige 6-secondenfilmpjes voor kinderen

Vine Kids is een nieuwe app van Twitter, waarmee kinderen grappige filmpjes van 6 seconden kunnen kijken. Met kindvriendelijk materiaal.

vine-kids-icoon-grootTwitter heeft iets leuks voor de kinderen: ze hebben een kinderversie uitgebracht van de videodienst Vine. Met de app Vine Kids kijken kinderen tot zo’n 5 jaar naar korte filmpjes van maximaal 6 seconden. Al die filmpjes zijn kindvriendelijk en er is geen inlog vereist. Wel zul je een iPhone of iPad met minimaal iOS 7 moeten hebben.

Vine Kids is in feite de kindervariant van de 6-seconden-videodienst. Het team van Vine kiest filmpjes uit die voor de doelgroep geschikt zijn. Door links en rechts te vegen blader je door het aanbod. Eigenlijk zit er geen zakelijk plan achter; het idee om iets voor kinderen te maken ontstond gewoon tijdens een Hack Week, waarin medewerkers tijd kregen om naast hun normale werkzaamheden aan een project naar eigen keuze te werken. Met Vine Kids is het niet de bedoeling om zelf allerlei content te maken. In plaats daarvan kun je gewoon lekker bladeren en naar de filmpjes kijken. Drukt een kind op het scherm, dan hoor je een grappig geluidje. Net als bij de volwassen versie gaat het om filmpjes die in een loop worden afgespeeld, in dit geval vooral met poppetjes en animaties.

vinekids-1 vinekids-2

Zelf kondigde Twitter afgelopen week een eigen videofunctie aan voor volwassenen. Die moet ervoor zorgen dat je meer filmpjes in de tijdlijn van Twitter te zien krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2015, 19:09
Categorie Apps
Onderwerpen kinderen, twitter, vine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.