flitsmeister-icoon-groot

Flitsmeister vanaf maart 2015 terug in België

Flitsmeister gaat naar België. De flitspalen-app heeft een investering gehad en gaat uitbreiden met nieuwe functies en een Belgische uitbreiding van de app.

flitsmeister-icoon-grootFlitsmeister is in Nederland al een bekende naam als het om flitspalen gaat. In België zal dat binnenkort ook het geval zijn. Het bedrijf achter de app heeft een strategische investering gekregen, bedoeld om extra functies toe te voegen en de grens over te gaan. De internationale uitrol zal beginnen in België – wat eigenlijk vreemd is, want Flitsmeister België ging in 2010 ook al van start in België.

Lees ook: Flitsmeister België gelanceerd (2010)

Het plan is om vanaf maart 2015 in één app gebruikers van beide landen te kunnen bedienen. Dus woon je in de grensstreek, dan hoef je straks niet twee aparte Flitsmeister-apps te installeren. Flitsmeister gaat in België samenwerken met de verkeerinformatiedienst Be-Mobile, zo werd afgelopen november al bekend. Later zullen nog meer landen volgen, waar naast de basisinformatie ook de Pro-optie beschikbaar zal zijn.

flitsmeister-iphoneFlitsmeister gaat de app bovendien uitbreiden met nieuwe functies, zoals waarschuwingen bij stilstaande voertuigen op de weg en andere gevaarlijke situaties. De app wordt tevens gebruiksvriendelijker. In de plannen voor de komende twee jaar staan nog meer ideeën, die Flitsmeister met het investeringsgeld gaat realiseren. Zo willen ze gaan werken aan een in-car-oplossing. Dit houdt in dat de app beschikbaar komt op dashboard-systemen van diverse autofabrikanten.

Als Apple-gebruikers denken we dan meteen aan CarPlay, maar zelf heeft Flitsmeister nog geen concrete namen genoemd. Momenteel is het nog niet mogelijk om als ontwikkelaar van navigatiesoftware bedienbaar te zijn via CarPlay, zo klaagde Navigon onlangs. Of dat ook geldt voor ontwikkelaars van flits-apps valt te bezien, maar het lijkt erop dat Apple zich aanvankelijk op partnerships met autofabrikanten en auto-entertainmentsystemen richt en niet op appmakers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2015, 18:43
Categorie Apps
Onderwerp flitsmeister

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.