Video toont Siri werkend op de iPhone 4 en iPod touch (jailbreak)

De hackers Grant Paul (@chpwn) en Steve Troughton-Smith (@stroughtonsmith) zijn er in geslaagd om Siri volledig werkend te krijgen op de iPhone 4 en 4e generatie iPod touch.

Siri op de iPhone 4 en 4e generatie iPod touchDe jailbreak-hackers Grant Paul (@chpwn) en Steve Troughton-Smith (@stroughtonsmith) zijn er in geslaagd om Siri volledig werkend te krijgen op de iPhone 4 en 4e generatie iPod touch. Twee weken geleden toonde Troughton-Smith al de grafische interface van Siri op een iPhone 4, maar inmiddels is het ook gelukt om contact te maken met de servers van Apple voor de volledige functionaliteit van Siri. Er lijken verder geen technische beperkingen meer te zijn om Siri op nog meer iDevices mogelijk te kunnen maken.

Siri blijkt minder goed op een iPod touch te presteren dan op de iPhone 4 en iPhone 4S, doordat de microfoon op de iPod touch niet dezelfde kwaliteit heeft. Op dit moment ligt de focus van de hackers vooral op het bevestigen dat Siri ook op andere iDevices mogelijk te maken is en dat proces te documenteren. Om Siri werkend te krijgen op andere toestellen dan de iPhone 4S zijn er bestanden nodig die auteursrechtelijk beschermd materiaal van Apple bevatten en de hackers zullen deze dan ook niet direct beschikbaar kunnen maken. Daarnaast is er een token nodig van een gejailbreakte iPhone 4S om de authenticatie met de servers van Apple uit te kunnen voeren. Troughton-Smith is wel van plan alle details over het proces bekend te maken als alles werkt, geen andere dingen stuk maakt en veilig is. Hij verwacht dat de details na de release van een jailbreak voor de iPhone 4S bekend zullen kunnen worden gemaakt.

Wanneer de details van de hack eenmaal bekend zijn, zijn er meerdere wegen die naar een werkende publieke versie van Siri zouden kunnen leiden. De meest elegante legale methode vereist dat het iPhone Dev Team of het Chronic Dev Team een bootrom-exploit in de iPhone 4S vindt, zodat de sleutel van het bestandssysteem van de iPhone 4S kan worden achterhaald en gebruikers de voor Siri benodigde bestanden direct uit de firmware die Apple zelf publiekelijk aanbiedt kunnen halen. Een andere variant waarbij de juridische verantwoordelijkheid uiteindelijk bij de gebruikers wordt neergelegd zou inhouden dat er een tool beschikbaar wordt gemaakt waarmee een gebruiker zelf de benodigde bestanden van een gejailbreakte iPhone 4S kan halen, om deze vervolgens op een ander toestel te kunnen zetten. De laatste optie zou zijn dat een derde de auteursrechtelijk beschermde bestanden direct aan gebruikers zou aanbieden in strijd met het auteursrecht.

Wij kunnen in verband met de Auteurswet (1912) niet toestaan dat gebruikers elkaar tot schending van het auteursrecht zouden aanzetten en staan discussie over een dergelijke methode om deze reden dan ook niet toe op iPhoneclub.nl, iPadclub.nl of het iCulture-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2011, 12:25
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, iPhone 4, jailbreak, Siri
45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.