Semi-tethered jailbreak van iOS 5 stabieler na update (jailbreak)

Na een update door BigBoss is de tweak SemiTether voor een semi-tethered iOS 5 jailbreak een stuk stabieler geworden.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Semi-tethered iOS 5 jailbreakHoewel de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad al te jailbreaken zijn op iOS 5, is deze jailbreak over het algemeen nog niet untethered. SemiTether van BigBoss maakt de tethered jailbreak een stuk aantrekkelijker, doordat je toch opnieuw op kunt starten voor de standaard functionaliteit van je toestel als je deze onverwacht opnieuw moet opstarten. Na een update maakt SemiTether nu ook gebruik van MobileSubstrate en is daardoor een stuk stabieler.

Wat is er nieuw in SemiTether v0.9.1?

De beta-versie v0.9.1 van SemiTether maakt dus gebruik van de nieuwere versie 0.9.3990 van MobileSubstrate, die met toestemming van @saurik tijdelijk ook beschikbaar is via de hieronder genoemde repository van BigBoss. Dankzij deze aanpassing hoeft BigBoss niet meer zelf daemons te patchen, wat de stabiliteit en betrouwbaarheid van SemiTether ten goede komt. De laatste versie van SemiTether biedt je nu ook de mogelijkheid om MobileSafari te patchen, zodat je deze ook gewoon kunt gebruiken na een semi-tethered reboot. De problemen die zich eerder in de beta voordeden met widgets voor het berichtencentrum en MyWi zijn in de meest recente versie ook verholpen. BigBoss kijkt nog naar de mogelijkheid om ook de problemen met de standaard e-mail applicatie na een semi-tethered reboot te verhelpen.

SemiTether - applicatie

Als je SemiTether geïnstalleerd hebt is deze meteen actief en zal deze ook actief zijn na elke reboot. Er zal ook een icoontje verschijnen op het SpringBoard genaamd Semitether die het leven met een (semi-)tethered jailbreak wat makkelijker kan maken. In deze app krijg je te zien of je zonder zorgen een semi-tethered reboot uit kunt voeren in verband met andere apps en tweaks die op je toestel aanwezig kunnen zijn. Als de status niet OK is kun je gebruik maken van de optie Fix – Reapply Semitether. Als er een Status OK, Reboot Protected wordt weergegeven kun je veilig een semi-tethered reboot uitvoeren. In de app kun je er verder voor kiezen om Safari niet in de sandbox-modus te draaien met de optie Patch Safari, zodat deze ook zonder problemen kan worden gebruikt na een semi-tethered reboot.

Hoe voer ik de semi-tethered jailbreak op iOS 5 uit?

  1. Voer eerst een jailbreak uit met redsn0w op iOS 5. De jailbreaktool redsn0w is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de iPad. Alleen op de iPhone 3GS met de oude bootrom is de jailbreak untethered.
  2. Open Cydia en ga naar Beheren gevolgd door Bronnen. Kies rechtsbovenin voor Wijzig gevolgd door Voeg toe en vul http://thebigboss.org/semitether in.
  3. Nadat de repository is toegevoegd en de bronnen zijn bijgewerkt kun je via Zoeken nu ook SemiTether vinden. Selecteer deze en kies voor Installeer en Bevestig.
  4. Als de installatie van SemiTether is voltooid zal je een tethered reboot uit moeten voeren. Je kunt in de applicatie Semitether controleren of je ook veilig een semi-tethered reboot uit kunt voeren.
Meer informatie is te vinden in de blogpost “Semitethered Jailbreak Update“.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2011, 18:31
Categorie Jailbreak
Onderwerpen bigboss, ios 5, jailbreak, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.