MacBook, iPhone, iPad en Apple Watch met Apple Music erop

‘Vernieuwde Apple Music op WWDC 2016’

Apple Music krijgt tijdens WWDC 2016 een nieuwe interface, zeggen insiders. Apple zou niet tevreden zijn met de huidige versie van Apple Music, ondanks de 13 miljoen betalende abonnees.

Apple gaat een flinke opknapbeurt geven aan Apple Music. Volgens nieuwe geruchten krijgen we op WWDC 2016 een compleet nieuwe interface te zien, dat gemakkelijker in gebruik is. Ook wil Apple de bestaande streaming- en downloaddiensten beter in Apple Music verwerken en komt er uitbreiding voor Beats 1.

MacBook, iPhone, iPad en Apple Watch met Apple Music erop

Apple Music: nieuwe interface tijdens WWDC

Bloomberg sprak met meerdere bronnen, die zeggen dat Apple tijdens de ontwikkelaarsconferentie extra tijd heeft ingeruimd voor Apple Music. De muziekdienst bestaat nu één jaar en heeft 13 miljoen betalende gebruikers, maar toch zou Apple niet tevreden zijn. Apple wil een nieuw design en er komt een grote reclamecampagne om ervoor te zorgen dat Apple Music nog sneller groeit.

De extra aandacht voor Apple Music zou een reactie zijn op de terugval van iTunes-verkopen. Intern zou er wat gerommel zijn, waardoor Apple Music nog niet heeft ontwikkeld zoals Apple zou willen. Concurrent Spotify staat op een grote voorsprong qua aantallen gebruikers, maar is dan ook een paar jaren eerder begonnen. Met een nieuwe, overzichtelijke interface hoopt Apple snel nog meer gebruikers te trekken. De interface zou zijn ontworpen door Jony Ive in samenwerking met Jimmy Iovine en Eddy Cue. Nu de verkoop van iPhones en andere hardware afneemt, is Apple sterker afhankelijk van inkomsten uit diensten. De afgelopen jaren was Apple met iTunes de onbetwiste marktleider, maar nu ze zich relatief laat in de streaming muziekbusiness hebben gestort, hebben ze te maken met een landschap met iets meer concurrenten.

Analisten zijn bang dat Apple het moeilijk gaat krijgen. Apple staat bekend om de perfecte hardware die ze maken, maar op diensten zoals iCloud, Maps, Foto’s en Siri valt nog wel wat op te merken. Andere bedrijven pakken dat meestal beter aan. “Als het op software aankomt, presteert Apple met minder elegantie dan we gewend zijn van de hardware”, vat analist Collin Gillis het sentiment samen. “Apple Music maakt geen indruk. Ze hebben abonnees vanwege hun platform. Als je zo’n enorme klantenkring hebt, zou je miljoenen abonnees moeten hebben.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2016, 12:34
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.