McTrax-placemat bij McDonald's werkt met je smartphone.

McDonald’s heeft nu placemats met iPhone-app waar muziek in zit

McDonald's is een proef gestart met een muzikale placemat waarmee je met behulp van je eigen smartphone muziek kunt maken. Leg je iPhone in het midden en met een speciale app kun je door drukpunten op de placemat je eigen tracks maken.

McTrax-placemat bij McDonald's werkt met je smartphone.

Frietjes eten terwijl je ondertussen een deuntje speelt? McDonald’s heeft in Nederland interactieve placemats laten ontwikkelen, die samenwerken met een app op je iPhone. Je kunt met de McTrax zelf muziek maken.

Iedereen die wel eens bij McDonald’s komt kent het proces inmiddels wel: de niet altijd even vrolijke medewerker neemt je bestelling op en plaatst deze op een dienblad, waarna je je maaltijd kunt nuttigen bij één van de vrije tafels. Na de maaltijd is het de bedoeling dat je je dienblad keurig opruimt en het afval weggooit in de daarvoor bestemde afvalbakken. Maar bij je volgende McDonald’s-bezoek zul je toch twee keer na moeten denken voordat je al het afval, inclusief placemat, zomaar in de prullenbak gooit. McDonald’s in Nederland heeft namelijk een interactieve placemat ontwikkeld die samenwerkt met een speciale app op je iPhone, zodat je zelf muziek kunt maken.

Zelf muziekmaken met McTrax-placemat

De McTrax is een proefproject van McDonald’s Nederland in samenwerking met This Page Amsterdam. Hoewel de placemat nog niet verkrijgbaar is in alle restaurants van McDonald’s, zegt het fastfoodketen dat de McTrax later eventueel beschikbaar komt in een aantal restaurants als het project goed uitpakt. Maar hoe werkt dit nou? De placemat is voorzien van allerlei drukpunten en door hem via Bluetooth te koppelen met een app op je iPhone, kun je zelf muziekmaken.

De placemat bevat een mini-piano en diverse andere instrumenten, terwijl je ook je eigen stem op kunt nemen om het muzikale plaatje compleet te maken. Je kunt effecten toevoegen om het resultaat wat op te pimpen, zodat een simpel McDonald’s-bezoekje een heuse jam-sessie kan worden.

McDonald’s Nederland is sowieso op een muzikale tour, want onlangs werd een nieuwe campagne gelanceerd met de Nederlandse dj Afrojack in de hoofdrol, samen met rapper Ronnie Flex. In het kader van deze campagne zou de McTrax prima passen, maar het is dus op dit moment niet zeker of en wanneer de placemat verkrijgbaar is in de McDonald’s bij jou om de hoek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2016, 14:21
Categorie Accessoires
Onderwerpen mcdonalds, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.