Spotify krijgt nieuwe navigatie met tabbar in plaats van hamburgermenu

Spotify krijgt binnenkort een nieuwe indeling voor de navigatie. In plaats van een hamburgermenu krijgt de iPhone-versie weer een tabbalk met vijf knoppen onderaan het scherm die altijd in beeld blijft.

Spotify iconSteeds meer apps keren voor de navigatie weer terug naar standaard-tabbalk onderaan het scherm in plaats van een hamburgermenu in de linkerbovenhoek. Spotify is één van de grotere apps die nog gebruikmaakt van zo’n hamburgermenu, waardoor je de interface opzij moet schuiven om bij bepaalde functies van de app te komen. Dit gaat nu veranderen, want Spotify krijgt net als vele andere apps weer een tabbalk onderin om door de app te navigeren.

Update 22:00: De vernieuwde navigatie lijkt nu ook in Nederland te worden uitgerold. Verschillende mensen melden dat ook zij de nieuwe tabbar met knoppen in de app te zien krijgen.

Tabbar met knoppen in Spotify

De nieuwe tabbar in Spotify op de iPhone krijgt in totaal vijf verschillende knoppen: Home, Browse, Search, Radio en Your Library. Door de nieuwe knoppen lijkt de indeling wat meer op die van de standaard Muziek-app. Vooral het zoeken is nu een stuk eenvoudiger geworden, omdat je niet eerst op het hamburgericoon hoeft te tikken om vervolgens Zoeken te selecteren.

Spotify navigatie met hamburgermenu op de iPhone. Spotify voor iPhone met nieuwe tabbar in het Nederlands.
Links de oude navigatie met hamburgermenu, rechts de nieuwe met tabbar

Spotify heeft de nieuwe indeling de afgelopen tijd uitvoerig getest en uit de test blijkt dat meer mensen nieuwe content ontdekken. Er werd zelfs 30% meer op de menuknoppen gedrukt dan bij het hamburgermenu, wat resulteert in een publieke uitrol van deze nieuwe indeling.

De nieuwe tabbar komt eerst beschikbaar voor gebruikers in Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zweden. De komende maanden moet de nieuwe indeling ook beschikbaar zijn voor gebruikers in andere landen. Voorlopig zullen Nederlandse gebruikers het dus nog met de huidige navigatie moeten doen. Uiteraard laten wij het weten als de nieuwe indeling ook voor Nederlandse Spotify-gebruikers beschikbaar is.

Bekijk ook

Spotify: alles over deze populaire muziekdienst

Spotify is een streaming muziekdienst voor iPhone, iPad, Sonos en meer. Lees alles over onbeperkt muziek luisteren via Spotify met een gratis of betaald abonnement.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 04 mei: De nieuwe navigatie met tabbar komt nu ook beschikbaar bij Nederlandse gebruikers.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 mei 2016 om 22:16
Onderwerp
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.