Beats-1-iPhone

Apple legt merknaam voor radiostations Beats 2, 3, 4 en 5 vast

Apple heeft merknamen en logo's geregistreerd voor Beats 2, Beats 3, Beats 4 en Beats 5. Alles wijst erop dat Apple deze extra radiostations nog wil starten.

Radiostations Beats 2, 3, 4 en 5 komen eraan. Dat blijkt althans uit de merknamen die Apple geregistreerd heeft. Al eerder bleek dat Apple Beats 2 tot en met 6 had gepland. Nu blijkt dat Apple nieuwe merknamen heeft geregistreerd voor Beats 2 tot en met 5. De logo’s voor de nieuwe radiostations zijn aangetroffen bij het Amerikaanse patentbureau.

Beats 2 tot en met 5

Beats 1 was Apple’s eerste 24-uurs streaming radiostation, dat gelijktijdig met Apple Music van start ging. Een paar maanden na de lancering hoor je er weinig meer over en krijgen de exclusieve interviews en speciale hosts nauwelijks nog aandacht. Maar toch is Apple meer van plan, met nog eens vier nieuwe live of semi-live radiostations met streaming muziek. De logo’s en merknamen staan op naam van Beats Electronics, LLC en geven als naam ‘Beats 2-5’. De logo’s tonen de afkorting B2 tot en met B5. Blijkbaar is het potentiële zesde radiostation B6 voorlopig afgevallen, want die wordt niet meer genoemd.

Beats 1, 2, 3, 4 en 5.

Beats is onderdeel van de Muziek-app in iOS 9 en hoger. Je kunt er gratis naar luisteren, ook als je geen abonnee van Apple Music bent. Ook kun je er via iTunes op de desktop naar luisteren. Op de Apple TV is Apple Music eveneens aanwezig. Via het radiostation worden nieuwe artiesten en nummers van bevriende artiesten geplugd. Daarnaast kun je via het radiostation nieuwe muziek ontdekken. Belangrijke factor daarbij zijn de aanbevelingen van dj’s en artiesten, die hun eigen radioshow hebben. Zane Lowe, Ebro Darden en Julie Adenuga zijn de drie belangrijkste dj’s. Beats 1 is te beluisteren in meer dan 100 landen sinds 30 juni.

https://www.iculture.nl/gids/beats-1-faq-lees-alles-over-apples-nieuwe-radiostation/

Apple’s licentie-afspraken met muzieklabels maken het mogelijk om de extra radiostations te starten, zonder dat er nieuwe afspraken hoeven te worden gemaakt, zo bleek in augustus al. Ook heeft Apple allerlei domeinnamen geregistreerd, zoals beats2.hk, beats2.com.ru en beats2.com.cn. Soortgelijke domeinnamen zijn er voor Beats 3, Beats 4 en Beats 5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2015, 22:28
Categorie Apple
Onderwerpen apple music, beats
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.