Veelbelovend sociaal netwerk voor iPhone komt eraan

TechCrunch heeft een nieuwe sociale netwerkapplicatie voor de iPhone ontdekt, die veelbelovend lijkt. Een startup waarvan de naam nog niet genoemd mag worden, is ermee bezig.

iPhone Social NetworkMichael Arrington van TechCrunch heeft een artikel gepubliceerd over een iPhone-gebaseerd sociaal netwerk. Het gaat om een native applicatie, ontwikkeld door een startup waarvan de naam nog niet vrijgegeven mag worden. Met de applicatie kunnen iPhone-gebruikers zien welke andere iPhone-gebruikers in de buurt zijn. Ook kun je profiele zien en eventueel afspreken om persoonlijk te ontmoeten. De ontwikkelaars zeggen een oplossing te hebben gevonden voor het probleem dat iPhone-applicaties van derden niet op de achtergrond mogen draaien. De lancering zal rond deze zomer plaatsvinden, wanneer de iPhone App Store van start gaat.

Volgens Arrington is er nog geen sociale netwerkapplicatie voor de mainstream en dat komt vooral door te technische beperkingen. Over een paar jaar zal dat anders zijn: dan gebruiken we onze mobiele telefoon om profielinformatie op te zoeken van mensen die in ons netwerk zitten, maar die we niet zo goed kennen. Een mobiel sociaal netwerk moet locatie-informatie en contextuele informatie bevatten, weten of je zakelijke informatie (bijvoorbeeld uit LinkedIn) of persoonlijke informatie (bijvoorbeeld van Facebook) wilt zien. Het iPhone-bezit in Silicon Valley en onder early adopters is zo hoog dat een succesvolle applicatie zich viraal binnen communities zal verspreiden. Arrington denkt dat iPhone-bezitters de perfecte groep zijn om zo’n netwerk te lanceren: ze zijn gepassioneerd, elitair en zien een iPhone-only-club wel zitten.

Vorige week zag Arrington een live-demo van een toekomstig sociaal netwerk dat alles kan, dat een fantastische applicatie heeft ontwikkeld en waarbij je kunt zoeken naar dichtbijzijnde gebruikers.

Meer info: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2008, 6:30
Categorie iOS
Onderwerpen facebook, linkedin, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.