LG: stuurwiel is de beste touchscreen-bediening

LG heeft in een ontwerpwedstrijd gezocht naar de beste interface voor een touchscreen-telefoon. Er kwamen merkwaardige ideeën uit, maar LG gaat de top 10 toch daadwerkelijk in telefoons verwerken.

LG InterfaceLG hield een wedstrijd voor designers om de beste mobiele gebruikersinterface te ontwerpen. De winnaar die er met $14.000 aan prijzen vandoor ging heeft voor een wel heel aparte insteek gekozen. Het ontwerp met de naam ‘Driving’ toont een stuurwiel, waaraan je kunt draaien om bijvoorbeeld het telefoonboek tevoorschijn te halen. Maar misschien was de wedstrijd met de titel ‘Art in Mobile’ niet zozeer bedoeld om iets functioneels op te leveren. Toch gaat LG de tien winnende inzendingen daadwerkelijk in telefooninterfaces gebruiken.

LG Touch SixtiesDe wedstrijd ging in december in Korea van start. Er schijnt ook een deelnemer te zijn die de interface Sixty Seconds heeft ontwikkeld, waarmee je na het intoetsen van een nummer een minuut de tijd hebt om nog wat door foto’s te bladeren en e-mail te checken, voordat het gesprek tot stand wordt gebracht. Een andere interface (hiernaast) toont een draaiwiel in sixties-stijl is misschien meer bedoeld voor muziekliefhebbers, die het dashboard-thema te geeky vinden.

Persbericht: LG (vertaald)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2008, 12:07
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.