apple watch met bandje

‘Eén op de vijf iPhone 6-bezitters wil absoluut een Apple Watch’

De Apple Watch ligt nog niet eens in de winkels, maar één op de vijf iPhone 6-bezitters zegt nu al het horloge te willen.

apple-watch-tijdstipDe Apple Watch ligt nog niet eens in de winkels, maar nu al is een groot aantal iPhone-gebruikers in het horloge geïnteresseerd. Volgens een onderzoek van BI Intelligence zegt maar liefst 18 procent van de iPhone 6-bezitters dat ze ‘absoluut’ een Apple Watch gaan kopen. Volgens de onderzoekers zegt 11 procent dat ze ‘waarschijnlijk’ een Apple Watch aanschaffen en twijfelt 27 procent op het moment nog.


Daarmee zou een kleine één op de vijf iPhone 6-bezitters van plan zijn om de Apple Watch te kopen. Het is uiteraard nog afwachten hoeveel van deze iPhone-gebruikers ook doorzetten zodra hij daadwerkelijk in de winkels ligt, maar de interesse is alvast groot. Dat terwijl nog veel prijsinformatie ontbreekt. We weten dat de Apple Watch in elk geval vanaf 349 dollar wordt verkocht.

Apple Watch onderzoek iPhone 6 gebruikers

Lees ook: Dossier Apple Watch

BI Intelligence baseert zich op een peiling van de Zwitserse financiële instantie Credit Suisse. Hoeveel iPhone 6-bezitters er zijn ondervraagd wordt hierbij niet gezegd. Volgens de onderzoekers wordt de Apple Watch naar schatting 35 miljoen keer verkocht onder iPhone 6-bezitters. Althans: als Apple er genoeg weet te produceren. Credit Suisse denkt dat er 20 miljoen exemplaren van de Apple Watch worden geproduceerd in 2015. Een schatting die flink wat lager ligt dan de 50 miljoen die vorig jaar door bronnen werd genoemd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2015, 10:21
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch
33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.