MEGA icon

Upload-app MEGA gaat foto’s automatisch bewaren in de cloud

Upload-app MEGA van Kim Dotcom gaat voortaan je foto's automatisch uploaden. Hierdoor zijn je iPhone-foto's ook op je computer te bekijken.

MEGA foto uploadJe iPhone plaatst je foto’s zelf al in de cloud met de iCloud-fotobibliotheek in iOS 8, maar steeds meer andere diensten proberen op alternatieve wijze ook je foto’s online te bewaren. Zo bracht Dropbox zelfs de losse Carousel-app uit, die al je foto’s synchroniseert en sindskort ook van je iPhone verwijdert. Nu doet ook MEGA een gooi naar je camerarol. Een nieuwe update zorgt ervoor dat de app voortaan foto’s uit een geselecteerd fotoalbum uploadt, zodat je ze ook op andere apparaten kunt bekijken.


Na het installeren van de update krijg je de vraag of je de uploadfunctie voor foto’s wil inschakelen. Hierbij heb je de keuze om ook mobiel internet te gebruiken om foto’s te bewaren met MEGA. Vanuit de app-instellingen is het vervolgens ook mogelijk om de app op de achtergrond je foto’s te uploaden en om ook video’s mee te nemen. Je kunt kiezen welke iPhone-fotoalbums door Mega worden bewaard, waarbij je ook voor ‘Alle foto’s’ kunt kiezen. Onder andere Flickr en Dropbox bieden ook al soortgelijke automatische foto-uploads.

MEGA iOS-app

MEGA bracht zijn iOS-app eind 2013 uit in de App Store. Met de cloud-dienst krijg je 50GB gratis opslagruime, die je vanuit de app of op de website kunt benaderen. Voor €10,99 per maand of €119,99 per jaar upgrade je naar een Pro-account, waarmee je 500GB aan data en 12TB bandbreedte krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2015, 11:07
Categorie Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.