Peerby dankjewel buren iPhone app

Peerby gaat geleende spullen verzekeren

Peerby gaat een verzekering aanbieden bij geleende spullen. Via de app kun je binnenkort een verzekering van Centraal Beheer afsluiten.

Peerby wat wil je lenenSpullen lenen kan handig zijn als je even een grasmaaier of betonboor nodig hebt, maar je loopt ook risico’s. Voor je het weet gebruik je de betonboor op de verkeerde manier en gaat ‘ie kapot. Of krijg je je uitgeleende grasmaaier terug met allemaal deuken. De makers van de leen-app Peerby willen daar iets aan gaan doen: ze gaan een verzekering aanbieden bij het lenen van spullen. De Peerby Garantie is een oplossing als er iets mis gaat met spullen die je aan de buren hebt uitgeleend.


Peerby werkt daarvoor samen met verzekeraar Centraal Beheer. Je bent niet verplicht om de verzekering af te sluiten. De persoon die de spullen wil lenen, betaalt. Lid worden en spullen lenen blijft nog steeds gratis, belooft oprichter Daan Weddepohl. De eerste proeven zullen deze maand plaatsvinden in Amsterdam.

Lees ook: Peerby voor iPhone laat buurtbewoners eenvoudig spullen lenen

Het verzekeren van spullen zorgt ervoor dat de Peerby-app voor het eerst een verdienmodel heeft. Peerby is een goed voorbeeld van de zogenaamde ‘deeleconomie’: mensen hoeven zelf niet meer te beschikken over spullen, maar kunnen ook de spullen met anderen delen. Goede voorbeelden zijn het delen van auto’s met Snappcar en het uitlenen van je huis via Aipbnb. In Nederland zijn daarvoor al verzekeringen af te sluiten. Snappcar-deelnemers kunnen zich via Centraal Beheer verzekeren en Nationale Nederlanden heeft een inboedelverzekering voor Airbnb-uitleners. Zelf heeft Airbnb trouwens ook een verzekering, maar die is meer bedoeld voor extreme gevallen: als de huurder je huis heeft veranderd in een totale ravage.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.