Hotdog, kaaspunt, popcorn en andere emoji komen eraan

Er komen tientallen nieuwe emoji aan, waaronder een fles met knallende kruk, een kaaspunt, hotdog en bak popcorn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ken je bacon, selfie en facepalm nog? Ze worden volgend jaar toegevoegd aan Unicode, de internationale standaard voor grafische tekens en symbolen. Maar er komen nog meer leuke emoji aan: de hotdog, taco en eenhoorn staan te popelen om gebruikt te worden in gesprekken. Ook wordt het mogelijk om verschillende huidskleuren te kiezen. Maar hoe zit dat eigenlijk? Sinds iOS 8.3 kun je immers al emoji in een andere huidskleur gebruiken.


emoji-unicode-8

Het heeft ermee te maken dat Apple bij sommige Unicode-versies wat meer haast maakt dan bij andere. Apple was redelijk vlot met het toevoegen van de nieuwe huidskleuren (uit Unicode 8.0) terwijl ze nog niet eens klaar zijn met alle nieuwe symbolen uit Unicode 7.0.

Misschien heeft dat ermee te maken, dat Apple er samen met Google hard heeft aangedrongen op die extra huidskleuren en daardoor gemotiveerd is om ze nu al toe te voegen.

41 nieuwe emoji, van volleybal tot moskee

Het Unicode Consortium heeft nu 41 nieuwe emoji-karakters goedgekeurd die deel uit zullen maken van Unicode 8.0. De meest gevraagd zijn:

  • Fles met ploppende kurk
  • Burrito
  • Kaaspunt
  • Hotdog
  • Popcorn
  • Taco
  • Kalkoen
  • Eenhoorn

Ook zijn er 6 sportsymbolen toegevoegd, zoals een badminton-racket, een ijshockeystick en een volleybal. De categorie ‘Gezichten, handen en sterrenbeelden’ krijgt uitbreiding met onder andere een gezicht met ritssluiting, een nerdgezicht en een gezicht met thermometer. Religie is er ook op vooruit gegaan: je kunt voortaan 6 nieuwe symbolen gebruiken, waaronder een moskee, synagoge en bidkralen.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.