Ello icon

Sociaal netwerk Ello brengt iPhone-app uit

Het privacy serieus nemende Ello heeft nu een iPhone-app. Gaat dit sociale netwerk hiermee de strijd tegen Twitter en Facebook overleven?

Ello iconHet sociale netwerk Ello heeft een app voor de iPhone gekregen. Ello werd vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd, maar er was toen alleen een website. Met de app moet het makkelijker worden om Ello vanaf je iPhone te bekijken. Je ontvangt bovendien pushberichten als iemand op Ello met je praat.

Ello is een alternatief voor Facebook en Twitter dat het compleet anders aanpakt. Dit sociale netwerk wil je gebruikersgegevens namelijk niet verkopen aan andere bedrijven. Er worden ook geen advertenties getoond. Hierdoor is Ello interessant voor iedereen die privacy hoog in het vaandel heeft staan, maar heel actief was het sociale netwerk niet kort na de introductie. Wellicht dat de introductie van een iPhone-app daar verandering in gaat brengen.

De iOS-app van Ello heeft hetzelfde zwart-witte ontwerp van de website. Je kunt berichten lezen op het sociale netwerk en zelf een post plaatsen. Daarnaast zou Ello inmiddels een breder scala aan functies bevatten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een reactie op posts te plaatsen, andermans berichten delen en met hartjes een ‘like’ plaatsen. Privéberichten worden later mogelijk.

Ello iPhone 1Ello iPhone 2

Ello is van plan om later dit jaar geld te gaan verdienen. Dit doet het sociale netwerk door een klein bedrag te ontvangen van de door jou gemaakte aankopen. Ello is niet van plan om reclame te tonen, maar vrienden kunnen wel links naar producten delen. Plaatst iemand bijvoorbeeld een link naar een luidspreker? Dan zal Ello hier een affiliatelink van maken, zodat het sociale netwerk een klein percentage ontvangt als jij dit product koopt. Ello zegt dat bijvoorbeeld Etsy en eBay op deze manier gaan werken.

In het verleden hebben we meermaals geschreven over App.net, een sociaal netwerk dat het ook probeerde zonder je privacy te schenden. App.net begon met een abonnementsvorm, waarna er ook een freemium-optie kwam. Heel goed gaat het niet met App.net: hoewel het netwerk nog draait, konden de makers hun personeel vorig jaar niet betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2015, 8:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.