iculture-peilt
iCulture Peilt
Engadget over de iPhone 7

iCulture-lezers vinden waterbestendigheid grootste vernieuwing in iPhone 7 [uitslag poll]

iCulture-lezers vinden de waterbestendigheid de grootste verbetering in de iPhone 7. Maar wat is de belangrijkste reden om te upgraden? Omdat jullie aan een nieuw toestel toe zijn, of uit gewoonte?

Waarom kiezen iCulture-lezers voor de iPhone 7? Wat vinden ze de grootste vernieuwingen en wat was de reden om te upgraden? We vroegen het jullie een paar dagen geleden in onze poll. In het eerste deel van de uitslag las je dat iCulture-lezers gek op zwart zijn: ruim 80% koos voor één van de twee zwarttinten. In het tweede deel kijken we naar de rest van de uitslag en dan met name naar redenen om te upgraden.


Engadget over de iPhone 7

Meer opslag nodig, maar hoeveel?
We waren benieuwd waarom iCulture-lezers gaan upgraden naar de iPhone 7. Maar liefst 30% gaf aan altijd voor het nieuwste toestel te kiezen en dat is ook het meest gekozen antwoord. Deze groep is nipt groter dan de lezersgroep met een toestel dat aan vervanging toe is (29%). Ook de mogelijkheid om te verlengen speelt voor veel iCulture-lezers een rol:

iCulture peilt: waarom upgraden naar een iPhone 7

Bij de groep die aangaf dat ze meer opslag nodig hebben, waren we benieuwd wat ze dan hebben gekozen. Het blijkt dat bij deze groep de optie van 128GB het meest populair is:

  • 32GB: 26%
  • 128GB: 58%
  • 256GB: 16%

Bij de mensen die hun abonnement gaan verlengen is de verdeling iets anders. Zij kiezen minder vaak voor het model met de meeste opslag:

  • 32GB: 24%
  • 128GB: 68%
  • 265GB: 8%

Mensen die elk jaar het nieuwste toestel kopen hebben iets meer te besteden:

  • 32GB: 15%
  • 128GB: 66%
  • 265GB: 19%

Dit vonden jullie de grootste vernieuwingen
We vroegen wat de grootste vernieuwingen van de iPhone 7 zijn en daarbij blijkt de waterbestendigheid de grootste verbetering (22%). Langere batterijduur (15%) en de dubbele camera op de Plus (14%) scoorden ook goed. Daarna volgen de stereospeakers (12%), de A10 Fusion-chip (10%) en de nieuwe kleurtjes (10%). Onderaan het lijstje bungelen de verbeterde kleurweergave op het scherm (8%), de minder zichtbare antennestrepen (5%) en het lichtere gewicht (2%). Slechts 2% vindt dat er niets is verbeterd en 1% koos ‘Iets anders’.

Grootste vernieuwingen in de iPhone 7

Tot slotte laten we nog even de mensen aan het woord die de iPhone 7 dit jaar overslaan. Slechts 14% van hen is van mening dat er niets interessants is verbeterd aan de iPhone 7. Dat percentage hadden we eigenlijk hoger verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.