Twitterrific logo.

Twitterrific wisselt makkelijker tussen accounts

De alternatieve Twitter-app Twitterrific heeft een interessante update gekregen. De app heeft een nieuwe afbeeldingenkiezer, heeft Drag & Drop en heeft flink wat andere functies verbeterd. De Mac-versie kreeg onlangs ook nog een flinke update.

Naast de officiële Twitter-app, zijn er ook wat alternatieve Twitter-apps voor de iPhone, iPad en Mac. Tweetbot is een veelgebruikte Twitter-app, maar ook Twitterrific wint de laatste tijd aan populariteit. Twitterrific voor zowel de iPhone en iPad als de Mac heeft flink wat updates gekregen die de app de moeite waard maken voor fanatieke Twitteraars, zeker nu de officiële Twitter-app voor de Mac verdwijnt.

Twitterrific iOS: geverifieerde accounts, Drag & Drop en meer
Voor Twitterrific gebruikers die twijfelen of een account nu legitiem is of niet, is er nu goed nieuws. Twitterrific geeft op avatars duidelijk aan of een account geverifieerd is, zodat je meteen ziet of je met het echte werk te maken hebt. Bij het toevoegen van een foto aan een tweet zie je nu een nieuwe afbeeldingenkiezer, waarmee je makkelijker door je foto’s kunt bladeren. Je kan zelfs een gekopieerde afbeelding direct in een tweet plakken.

Voor iPad-gebruikers is er ondersteuning toegevoegd voor Drag & Drop. Drag & Drop is toegevoegd in iOS 11 en maakt het mogelijk om tekst, afbeeldingen en andere content te slepen van de ene app naar de andere. In Twitterrific betekent dit dat je een plaatje van bijvoorbeeld het internet kunt slepen naar de tweetcomposer. Naast afbeeldingen plaats je ook teksten en linkjes over vanuit andere apps die bijvoorbeeld Split View ondersteunen.

Verder is de app op allerlei fronten verbeterd. Zo krijg je haptische feedback bij het liken of retweeten van een tweet. Ook bij het toevoegen van de meest recente foto aan een tweet (door de camera-knop ingedrukt te houden) voel je een tikje ter bevestiging.

Twitterrific voor iOS en Mac.

Twitterrific Mac: Wisselen tussen meerdere accounts en meer
Eerder deze week kreeg Twitterrific voor de Mac al een flinke update. Deze Mac-versie is nog niet zo lang geleden compleet vernieuwd, mede door de financiële steun via een Kickstarter-campagne. De nieuwste Mac-versie werkt beter samen meerdere accounts, want je kan nu tijdens het maken van een tweet eenvoudig wisselen naar een ander account. Ook voor de interactie met tweets kun je nu een ander account kiezen, door met je rechter muisknop op bijvoorbeeld de like-knop te klikken. Bovendien zie je op de Mac bij profielen nu ook welke accounts zij volgen en door welke accounts iemand gevolgd wordt.

Twitterrific voor de Mac is een mooie vervanger van de officiële Twitter-app voor de Mac, die over een maand niet meer ondersteund wordt. Twitterrific is volop in ontwikkeling en wordt regelmatig bijgewerkt, waardoor je de komende tijd verzekerd bent van een goed werkende Twitter-app. Twitterrific is bovendien tijdelijk permanent afgeprijsd van €21,99 voor €8,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2018, 17:58
Categorie Apps
Onderwerpen twitter, twitterrific

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.