Twitter Fail Whale

Twitter stopt over 30 dagen met officiële Twitter voor Mac-app

Twitter gaat stoppen met de officiële Twitter-app voor Mac. Het bedrijf zegt dat ze hun energie op andere projecten willen richten, maar de app kreeg de afgelopen tijd toch al nauwelijks updates.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Twitter gaat stoppen met de officiële Twitter-app voor de Mac. Over dertig dagen komt er een einde aan de ondersteuning. Volgens Twitter heeft het te maken met plannen om een consistente gebruikerservaring op alle platformen te bieden. Maar volgens critici komt het vooral omdat Twitter de Mac-app jarenlang heeft verwaarloosd. Gelukkig zijn er andere Twitter-apps voor de Mac, die vaker worden bijgewerkt.

Twitter voor Mac stopt over 30 dagen

Twitter kondigde het stilletjes aan via het Twitter-supportaccount. Over dertig dagen kun je de app niet meer downloaden via de Mac App Store. Op die datum stopt ook de support.

Het sociale berichtennetwerk meldt:

We’re focusing our efforts on a great Twitter experience that’s consistent across platforms. So, starting today the Twitter for Mac app will no longer be available for download, and in 30 days will no longer be supported.

Maar anderen zeggen:
Wat ooit een fantastische app was kwijnde weg en ging dood, vanwege gebrek aan support van de eigenaar, niet omdat Twitter “zijn inspanningen wil richten op een fantastische Twitter-gebruikerservaring die consistent is op alle platformen.”

Voor veel mensen komt het nieuws dan ook niet als een verrassing, want Twitter bracht al jarenlang geen interessante updates uit voor de Mac-app. Op de iPhone verschijnen er wel regelmatig updates met nieuwe functies. Twitter nam ook ooit Tweetdeck over, maar stopte al in 2013 met Tweetdeck voor iPhone.

In 2015 kreeg Twitter voor Mac nog een update, waardoor de app weer even gelijk stond met de iOS-app. De app kreeg een nieuw design, inline video en geanimeerde gifs. In 2016 kreeg de Twitter-app voor Mac nog een update voor Moments en polls, terwijl die al veel eerder in de iOS-app waren geïntroduceerd.

Zoek je een vervanger voor Twitter voor Mac, dan kun je het beste Tweetbot of Twitterrific proberen. De ontwikkelaars van laatstgenoemde app grijpt meteen zijn kans en doet de app in de aanbieding. Lees ook onze lijst met de 4 beste Twitter-apps voor de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2018, 16:11
Categorie Mac & macOS
Onderwerp twitter
Software macOS
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.