apple-watch-modellen

‘Tweederde van Apple Watch-kopers kiest voor Sport-versie’

Er zijn bijna 1 miljoen stuks van de Apple Watch verkocht in de VS, blijkt uit een onderzoek. Tweederde daarvan is het Sport-model.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-modellenBijna tweederde van de Apple Watch-kopers in de VS heeft gekozen voor de goedkopere Sport-versie. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 9.000 Amerikanen die een Apple Watch kochten, uitgevoerd door bureau Slice. Het bureau schat ook dat er ongeveer 1 miljoen Apple Watch-exemplaren zijn verkocht in de VS. Daarbij zijn de verkopen in andere landen zoals Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, dus niet meegeteld.

De onderzoekers denken dat 62 procent van de mensen heeft gekozen voor de aluminium Apple Watch Sport, die vanaf €399 te koop is. De overige 38 procent koos de Apple Watch van roestvrij staal. Het aantal mensen dat de gouden Apple Watch Edition kocht, bleek verwaarloosbaar.

apple watch bands

Ook is gebleken dat de meerderheid van de kopers kiest voor het grotere 42mm-model. Maar liefst 71 procent van de eerste kopers koos voor deze grotere variant. De overige 29 procent kiest voor het 38mm-model. Uit een poll van onze Duitse collega’s van iPhone-ticker bleek al dat de donkergrijze Apple Watch Sport de populairst is. Ook in het onderzoek van Slice blijkt dat de eerste groep kopers niet van kleurrijk houdt: bijna tweederde van de kopers kiest voor een zwart bandje en 22% kiest voor een wit bandje. Mensen die een gekleurd bandje kopen, zijn veruit in de minderheid.

apple-watch-sport-band

Nog wat interessante cijfers: de respondenten uit het onderzoek kochten gemiddeld 1,3 Apple Watch per persoon en gaven daar gemiddeld 503 dollar aan uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 11:07
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.