apple-watch-diagonstische-poort

Apple Watch bevat nog steeds verborgen diagnostische poort

De Apple Watch-modellen die momenteel staan uitgestald in de Apple Stores, hebben nog steeds een diagnostische poort bij de aansluiting van het polsbandje.

De Apple Watch-modellen die momenteel staan uitgestald in de Apple Stores, bevatten nog steeds een verborgen diagnostische poort. Die bevindt zich op de plaats waar je het horlogebandje vastmaakt. Een paar maanden geleden werd er al gesproken over zo’n diagnostische poort, waarmee Apple problemen tijdens het testen kan oplossen. De poort zou ook zijn bedoeld om het besturingssysteem op de Apple Watch te zetten. De indruk ontstond dat de diagnostische poort alleen aanwezig zou zijn in de prototypes en testmodellen. Maar er waren ook geluiden dat Apple de poort zou kunnen gebruiken voor slimme accessoires, net zoals er Smart Covers zijn voor de iPad.

apple-watch-diagonstische-poort

Smart Bands voor de Apple Watch zouden de functies op het gebied van gezondheid en fitness kunnen uitbreiden, bijvoorbeeld met extra sensoren of aansluiting op medische apparatuur of sporttoestellen. Allemaal leuk bedacht, maar hoe dit uitpakt zullen we pas op termijn kunnen zien.

In de Apple Watch-modellen die naar vroege reviewers zoals John Gruber zijn gestuurd, is de diagnostische poort nog aanwezig. En dat geldt ook voor de Apple Watch-modellen die je momenteel in de Apple Stores kunt bekijken. Interessant is dat het winkelpersoneel in de verkooptrainingen die ze voor de Apple Watch hebben gehad, niet is voorgelicht over de aanwezigheid van de diagnostische poort.

Op onderstaande (wat onscherpe) foto’s zijn de diagnostische poorten nogmaals te zien:

diagnostic-apple-watch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2015, 11:15
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.