Twitter vraagt artiesten om Meerkat te mijden

Twitter wil artiesten en uitgevers dwingen om Periscope in plaats van Meerkat te gebruiken voor het live streamen van beelden.

live-streaming-meerkat-periscopeTwitter probeert de streaming videodienst Meerkat zoveel mogelijk te dwarsbomen. Ze hebben bekende artiesten en uitgevers die Meerkat gebruiken, benaderd om ze over te halen de Twitter-app Periscope te gaan gebruiken. Dat zeggen meerdere bronnen tegen TechCrunch.

Twitter uitgevers onder druk hebben gezet, om Meerkat te gebruiken. Doen ze dat niet, dan zal hun toegang tot Amplify worden geblokkeerd. Amplify is een systeem voor promoted tweets rondom gesponsorde videoclips. De adverteerder krijgt extra aandacht en de uitgever verdient er geld mee.

Meerkat slaat terug

Toch blijkt Meerkat er soortgelijke tactieken op na te houden. Meerkat heeft beroemdheden benaderd die op Vine actief zijn, een videodienst die eigendom is van Twitter. Ze proberen de sterren over te halen om voortaan live via Meerkat uit te zenden. Meerkat ontkent dat. Wel slaagden ze erin om superster Madonna zover te krijgen dat ze exclusieve content via Meerkat ging streamen. Het experiment draaide echter op een fiasco uit, omdat er constant verbindingsproblemen waren. Meerkat en Vine blijken trouwens nog een derde concurrent te hebben: een aantal celebrities is overgestapt naar YouNow, een dienst waarmee je ook live kunt uitzenden.

madonna-meerkat

Dat de betrokken bedrijven zo fel zijn om de concurrentie voor te zijn, is wel te begrijpen. Voor Meerkat is het van belang om te overleven en Twitter wil veel meer een uitzendplatform worden, met publiek dat niet alleen afkomt op het gebabbel van vrienden, maar waar ook exclusieve content te vinden is. Twitter heeft een speciaal team voor celebrities, die volgens bronnen van TechCrunch nogal agressief te werk gaat. Ze nemen contact op met bekende artiesten, zodra ze zien dat iemand Meerkat gebruikt. Ook Twitter CEO Dick Costolo en Twitter-investeerder Chris Sacca zouden bekende artiesten hebben benaderd op het moment dat ze Meerkat probeerden. Het argument daarbij zou zijn, dat Periscope een groter bereik en een betere app heeft. Hoe we bij iCulture daarover denken, lees je in onderstaand artikel.

Lees ook: iCulture vergelijkt: Meerkat versus Periscope

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 8:53
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen meerkat, periscope, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.