Nieuwe Apple TV

Apple TV krijgt iCloud Fotobibliotheek en Live Photos in tvOS 9.2

De tweede beta van tvOS 9.2 blijkt een langverwachte functie te bevatten: ondersteuning voor iCloud Fotobibliotheek en Live Photos. Je moet dit alleen nog wel even handmatig aanzetten in de instellingen.

Nieuwe Apple TV

We wisten al dat tvOS 9.2 wat handige nieuwe functies aan de vierde generatie Apple TV toevoegt in de vorm van mappen en de vernieuwde App Switcher. In de tweede beta blijkt echter nog een andere langverwachte functie verstopt te zitten: ondersteuning voor de iCloud Fotobibliotheek en Live Photos.

De tweede beta van tvOS 9.2 is sinds gisteravond beschikbaar en zorgt ervoor dat gebruikers hun volledige iCloud Fotobibliotheek op hun Apple TV kunnen bekijken.

iCloud Fotobibliotheek handmatig inschakelen
Ideaal als je hier al je foto’s automatisch in opslaat en je zo in een handomdraai al je vakantiefoto’s snel aan iemand kunt laten zien op het grote scherm van je televisie. Opvallend genoeg staat de iCloud-functie standaard uitgeschakeld, dus zul je zelf even naar de Instellingen moeten om deze te activeren.

iCloud-Fotobibliotheek-Apple-TV
Foto: 9to5Mac

Je activeert iCloud Fotobibliotheek als volgt:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple TV
  2. Navigeer naar iCloud
  3. Zet de knop met iCloud Fotobibliotheek aan

Voor de komst van de tweede beta van tvOS 9.2 kon je ook foto’s delen met de Apple TV, maar had dit wat meer voeten in de aarde. Door de ondersteuning van de iCloud Fotobibliotheek hoef je alleen de Foto’s app maar te openen om je meest recente kiekjes te zien staan.

Je iCloud Fotobibliotheek bevat alle standaard mappen, zoals favorieten, selfies en panoramafoto’s maar toont gek genoeg (nog) niet de fotomappen die je zelf hebt aangemaakt.

Over foto’s gesproken, de tvOS 9.2 beta 2 ondersteunt ook de geanimeerde Live Photos die je met een iPhone 6s en iPhone 6s Plus kunt maken. Om een Live Photo af te spelen houd je simpelweg het trackpad op de Siri Remote ingedrukt om de foto te laten bewegen.

tvOS 9.2 verschijnt later dit jaar

De tweede beta van tvOS 9.2 moet later dit jaar verschijnen voor het grote publiek. Gisteren verscheen tvOS 9.1.1, waardoor gebruikers nu met de Podcasts-app aan de slag kunnen op de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2016, 8:42
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen foto's, icloud, tvos

tvOS

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple TV haalt!

tvOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.