Apple TV 4 met televisiescherm.

Beta 2 van tvOS 9.2 voor Apple TV met mappen voor apps nu beschikbaar

De tweede beta van tvOS 9.2 is door Apple beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Ben je geregistreerde ontwikkelaar en in het bezit van de nieuwe Apple TV? Dan kun je de nieuwste beta nu downloaden.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV 4 met televisiescherm.
De tweede beta van tvOS 9.2 is nu beschikbaar om te downloaden voor ontwikkelaars. tvOS 9.2 bevat allerlei nieuwe functies, zoals ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden en het maken van mappen.

tvOS 9.2 brengt mappen voor apps en meer

Het is wel duidelijk dat tvOS 9.2 een iets grotere update wordt voor de vierde generatie Apple TV. Naast de hierboven genoemde functies is ook de App Switcher vernieuwd en is er Siri-ondersteuning toegevoegd voor Spaans-Amerikaans en Frans-Canadees. Deze nieuwe functies waren allemaal al te vinden in de eerste beta, die twee weken geleden verscheen.

iCloud Fotodeling en Live Photos op Apple TV 4

Naast de functies die al aanwezig waren in tvOS 9.2 beta 1, voegt de tweede beta ook de ondersteuning toe voor de iCloud Fotobibliotheek en Live Photos. Dit maakt het makkelijker om foto’s automatisch te delen op je Apple TV als je ze eerder op je iPhone gemaakt hebt. Je moet deze optie alleen nog wel even handmatig activeren in de iCloud-instellingen van de Apple TV.

Eerder vandaag verscheen tvOS 9.1.1 voor het grote publiek. Daarin werd de Podcasts-app toegevoegd, waardoor deze nu al voor iedereen te gebruiken is.

De nieuwste beta is te downloaden via het Developer Center van Apple. De beta is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars. Om de beta te installeren, moet je deze downloaden via een computer. Je sluit vervolgens de Apple TV aan via een USB-C-naar-USB-A-kabel en installeert deze via iTunes. Zodra de update publiekelijk beschikbaar komt, is deze gewoon via het internet vanuit de instellingen op de Apple TV te downloaden.

Meer over tvOS

De nieuwste vierde generatie Apple TV heeft een geheel eigen besturingssysteem, gebaseerd op iOS. Met tvOS is het voor het eerst op de Apple TV mogelijk om apps te downloaden vanuit een specifieke App Store. Iedere geregistreerde ontwikkelaar kan daardoor apps voor de Apple TV maken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 26 januari: Informatie toegevoegd over iCloud Fotobibliotheek en Live Photos.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2016, 8:18
Categorie iOS
Onderwerpen apple tv, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.