‘Proefproductie Apple Watch 2 start eind januari, massaproductie in tweede kwartaal’

De Apple Watch 2 zou aan het einde van deze maand al in proefproductie gaan bij producent Quanta, het bedrijf dat eerder de productie van de eerste Apple Watch op zich nam.

apple-watch-review-2

Het duurt misschien nog even voordat wij de Apple Watch 2 te zien krijgen, maar bij de fabriek waar de Watch 2 gemaakt wordt rollen de eerste exemplaren al bijna van de fabrieksband. Een nieuw gerucht beweert dat producent Quanta aan het einde van deze maand begint met de proefproductie van de tweede generatie Apple Watch.


Update 26 januari: Nieuwe bronnen van Digitimes melden dat Quanta in het tweede kwartaal van 2016 start met de massaproductie van de Apple Watch 2. Na de proefproductie aan het einde van januari zou Quanta als enige bedrijf beginnen met het op grote schaal produceren van de Apple Watch 2.

Foxconn lijkt wat dat betreft dus buiten spel te staan, in tegenstelling tot eerdere geruchten. Apple zou volgens de bronnen toch alleen voor Quanta gekozen hebben omdat de vraag naar een Apple Watch 2 niet zo groot zal zijn. Als de massaproductie daadwerkelijk in het tweede kwartaal pas op gang komt, zal de Apple Watch 2 dus nog niet in maart in de winkels liggen.

Bekijk ook

'Apple Watch 2 toch niet in maart' (update)

Volgens TechCrunch is het goed mogelijk dat Apple in maart geen nieuwe Apple Watch gaat uitbrengen. Je kunt je zelfs afvragen of Apple welk elk jaar een nieuw model moet presenteren.

Origineel bericht: De Taiwanese website Commercial Times (via G For Games) zegt te weten dat Quanta net zoals bij de eerste Apple Watch de productie van de Apple Watch 2 op zich neemt. Door de proefproductie eind januari te laten beginnen, hebben Quanta en Apple de tijd om zich voor te bereiden op het debuut van de Watch 2.

Bekijk ook

'Apple Watch 2 verschijnt eind tweede kwartaal van 2016'

Volgens de producent van de Apple Watch zou er al druk gewerkt worden aan de volgende generatie Apple Watch, die aan het einde van het tweede kwartaal van 2016 het levenslicht moet zien.

Apple Watch 2 in maart gepresenteerd?

Het gerucht sluit aan bij een eerder verhaal waar Quanta Computer een belangrijke rol speelde. In november 2015 liet het bedrijf tijdens een investeerdersbijeenkomst weten dat er hard gewerkt werd aan de Apple Watch 2, en de eerste exemplaren aan het einde van het tweede kwartaal van 2016 geleverd moeten worden.

Het evenement dat Apple zou organiseren aan het einde van maart zou in ieder geval een mooi moment zijn om de Apple Watch 2 aan te kondigen, als de productie inderdaad zo ver gevorderd is als deze geruchten doen vermoeden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 26 januari: Nieuwe informatie toegevoegd over massaproductie van de Apple Watch 2.

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.