Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
tvOS 16 Update

tvOS 16.3 is uit voor de Apple TV (met voornamelijk bugfixes)

De Apple TV kan bijgewerkt worden naar tvOS 16.3. De nieuwe update brengt voornamelijk bugfixes, maar is ook een belangrijke update voor aanstaande HomePod-gebruikers.

tvOS 16.3 beschikbaar

Na wat nieuwe functies in tvOS 16.1 en tvOS 16.2, doet Apple het met tvOS 16.3 wat rustiger aan. De Apple TV krijgt er geen gloednieuwe functies bij, maar toch is het een belangrijke update. Apple voert wat verbeteringen achter de schermen door en bovendien werkt de Apple TV dankzij deze update vlekkeloos samen met de nieuwe HomePod.


De HomePod 2023 kan, net als de vorige modellen, gebruikt worden als standaardspeaker voor de Apple TV (en je televisie-audio dankzij ARC). Maar voordat je de nieuwe HomePod goed kan koppelen aan de Apple TV, moet je er eerst voor zorgen dat je Apple TV up-to-date is. Net als de andere versies (zoals iOS 16.3), zorgt tvOS 16.3 voor compatibiliteit met de nieuwe HomePod. Dankzij de update herkent de Apple TV de nieuwe HomePod en werken de twee samen.

Bekijk ook

Zo koppel je de HomePod met een Apple TV voor Dolby Atmos en surroundgeluid

Wil je de HomePod met een Apple TV gebruiken? In deze tip lees je hoe je beide apparaten koppelt. Je kunt geen spraakopdrachten voor de Apple TV geven via de HomePod en apps opstarten, maar je kunt wel de HomePod als speaker voor de tv gebruiken. Met de Apple TV 4K wordt je HomePod zelfs een Dolby Atmos-speaker met surroundgeluid.

Andere merkbare verbeteringen in tvOS 16.3 zijn nog niet bekend. Apple heeft waarschijnlijk vooral bugs opgelost, maar welke dat zijn is nog niet duidelijk. Onlangs klaagden meerdere gebruikers van de nieuwste Apple TV over wegvallende verbindingen met de afstandsbediening. We hopen dat Apple dat met deze update verholpen heeft, al is daar nog geen bevestiging van.

tvOS 16.3 downloaden

tvOS 16.3 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2022-, 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 16.3 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.