HomePod software-update 16 Update

HomePod software-update 16.3 is hier: dit is er nieuw op alle modellen

Iedereen met een HomePod kan deze updaten naar de nieuwste versie, namelijk HomePod software-update 16.3. In deze versie heeft Apple wat nieuwe functies gestopt en een aantal daarvan zijn beschikbaar op alle modellen. Dus zelfs de eerste generatie uit 2018!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple brengt regelmatig nieuwe updates uit voor de HomePod-speakers, meestal tegelijkertijd met nieuwe updates van tvOS en iOS. Meestal gaat het slechts om wat verbeteringen achter de schermen, maar af en toe zitten er ook wat nieuwe functies en handige extra’s in. Dat laatste is nu het geval in HomePod software-update 16.3. Er is voor elk HomePod-model wel wat nieuws, al vinden we de meest handige verbeteringen in de HomePod mini.

HomePod software-update 16.3 beschikbaar

De nieuwste update activeert namelijk eindelijk de sensor voor het meten van de temperatuur en luchtvochtigheid in de HomePod mini. Elke HomePod mini is hiermee uitgerust, maar Apple had dit nooit eerder geactiveerd. Wat hier de reden voor is, is ons een raadsel. Feit is wel dat de sensor ook in de nieuwe tweede generatie HomePod 2023 zit en daar meteen actief is en als een nieuwe functie gepresenteerd werd. Apple kon met de HomePod mini daarom niet achterblijven, aangezien de benodigde hardware er al die tijd al in zat.

Bekijk ook

De HomePod mini krijgt twee nieuwe functies

Apple's kleinste speaker blijkt een verborgen functie te hebben. Er zit in de HomePod mini een sensor voor het meten van de temperatuur en luchtvochtigheid. En het mooie is: Apple gaat deze nu met een software-update activeren! Maar Apple gaat nog een andere functie toevoegen met een software-update: geluidsmeting.voor o.a. alarmen en sirenes.

Maar de update biedt nog meer. De ontspannende omgevingsgeluiden zijn verbeterd, er zijn nieuwe Zoek mijn-functies en ook Siri kent wat nieuwe trucjes. Voor specifiek de eerste generatie HomePod heeft Apple het volume getweakt. Dat betekent dat je bij lagere volumes het geluid nu nauwkeuriger kan aanpassen, waardoor het in minder grote stappen harder of zachter gaat. Je leest veel meer over alle nieuwe functies in HomePod software-update 16.3 in ons artikel.

Bekijk ook

Deze 7 nieuwe functies vind je nu op de HomePod (ook het eerste model)

In HomePod software-update 16.3 zitten weer een aantal nieuwe functies voor alle HomePod-modellen. Zo heeft de eerste generatie HomePod er een aantal functies bij, zoals vernieuwde rustgevende geluiden, is er een praktische Siri-verbetering en heeft ook de HomePod mini wat extra mogelijkheden.

HomePod software-update 16.3 downloaden

Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik rechtsboven op de knop met de drie stipjes. Kies voor Woninginstellingen en selecteer eventueel de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod updaten naar HomePod software-update 16

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Releasenotes HomePodOS 16.3

Versie 16.3 van de HomePod-software bevat ondersteuning voor nieuwe functies voor je HomePod. Deze update bevat ook probleemoplossingen en stabiliteitsverbeteringen.

  • Temperatuur- en vochtigheidssensor meet je binnenklimaat met de HomePod (2e generatie) en de HomePod mini
  • Opnieuw gemasterde en nog meeslependere omgevingsgeluiden kunnen nu worden toegevoegd aan scènes, automatiseringen en wekkers in de Woning-app
  • Met Zoek mijn op de HomePod kun je Siri nu naar de locatie van familie en vrienden vragen, als ze hun locatie met je hebben gedeeld
  • Herhalende woningautomatiseringen kunnen nu worden geconfigureerd met alleen je stem
  • Er wordt nu een Siri-bevestigingstoon afgespeeld om aan te geven dat verzoeken in je slimme woning zijn voltooid voor accessoires die mogelijk geen zichtbare verandering weergeven of zich in een andere kamer bevinden
  • Gesproken materiaal zoals podcasts wordt met audiotuning geoptimaliseerd, zodat dit nog duidelijker klinkt op de HomePod (2e generatie) en de HomePod (1e generatie)
  • Bijgewerkte volumeregelaars op de HomePod (1e generatie) geeft je meer fijnmazige aanpassingen bij lagere volumes

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.