tvOS 14.5 beta.

tvOS 14.5 beta 3 nu te downloaden voor ontwikkelaars

Testers kunnen aan de slag met de beta van tOS 14.5. Of er nog nieuwe functies in zitten is de vraag, want Apple voegt slecht sporadisch nieuwe functies toe.

Hoewel Apple voor tvOS bijna altijd tegelijkertijd nieuwe versies in ontwikkeling heeft, zijn de verbeteringen (in ieder geval aan de buitenkant) nagenoeg onzichtbaar. Meestal brengen tussentijdse tvOS-updates alleen verbeteringen achter de schermen, hoewel het versienummer wel altijd gelijk loopt met iOS. Dat is ook nu weer het geval, met de beta van tvOS 14.5.

Meest recente tvOS 14.5 beta

tvOS 14.5 beta 3

3 maart 2021 – De derde beta van tvOS 14.5 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De beta voor publieke testers volgt waarschijnlijk spoedig. Mochten er nieuwe functies of verborgen aanwijzingen naar nieuwe apparaten ontdekt zijn, dan lees je dat op iCulture.

tvOS 14.5 beta.

tvOS 14.5 beta downloaden

Ben je ontwikkelaar, dan kun je via de ontwikkelaarswebsite het benodigde betaprofiel downloaden en vervolgens de beta installeren. De tvOS 14.5 beta download is beschikbaar voor de Apple TV HD (voorheen Apple TV 4) en Apple TV 4K. Heb je eerder beta’s van tvOS 13 of 14 geïnstalleerd, dan kan het nodig zijn om eerst het betaprofiel daarvan te verwijderen, voordat je kunt doorgaan met deze nieuwe beta. Publieke testers kunnen zich direct aanmelden via de Apple TV (Instellingen > Systeem > Ontvang beta-updates).

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn tvOS 14.5 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 14.5-beta’s:

  • tvOS 14.5 Beta 3: 3 maart 2021 (verschenen)
  • tvOS 14.5 Beta 2: 16 februari 2021 (verschenen)
  • tvOS 14.5 Beta 1: 1 februari 2021 (verschenen)
  • tvOS 14.5 definitief: maart 2021 (verwacht)

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 03 maart, 22:44: De derde beta staat klaar.
  • 2021 - 16 februari, 19:18: De tweede beta is er.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2021, 22:44
Categorie iDevices
Onderwerpen tvOS 14, tvOS-beta
Software tvOS 14

tvOS 14

tvOS 14 is de grote software-update voor de Apple TV, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste verbeteringen zijn de uitgebreidere ondersteuning voor HomeKit, verbeteringen voor AirPlay 2 en picture in picture. tvOS 14 is te installeren op een Apple TV HD of nieuwer.

tvOS 14

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.