Apple TV-shows

Gerucht: ‘Deze 11 tv-series kun je bekijken bij Apple’s tv-dienst’

Over precies een week is Apple's onthulling van de eigen tv-dienst. De grote vraag is welke series je kunt gaan kijken. Is het de moeite waard ten opzichte van Netflix en Videoland? De New York Times denkt al te weten welke series klaar zijn.

Vijf tv-series zijn klaar, zes andere bijna

Apple heeft al een aantal originele tv-series af, in aanloop naar de aankondiging op 25 maart. The New York Times noemt 11 projecten die al zijn gefilmd of die bijna zijn afgerond. Deze tv-series zullen als eerste te bekijken zijn bij Apple Shows, de nog onofficiële naam van Apple’s tv-dienst. Daarnaast heeft NYT wat details over problemen die de partners hebben met Apple’s plannen.


De shows die al klaar zijn met filmen zijn:

  • Are You Sleeping?: Een mysterie met Octavia Spencer, gebaseerd op een roman. Deze serie zou al een jaar geleden zijn afgerond.
  • For All Mankind: Een science-fiction serie van Ronald D. Moore, de producent van Outlander. Dit laat zien hoe de wereld eruit zou kunnen zien als de space race uit de jaren zestig had doorgezet.
  • Zonder titel: Een thriller van M. Night Shyamalan, bekend van de hitfilm ‘The Sixth Sense’ met een nog geheime verhaallijn.
  • Zonder titel: Een comedy van Rob McElhenney en Charlie Day, die eerder furore maakten met ‘It’s Always Sunny in Philadelphia’. Daarnaast zou dit duo een sitcom voor Apple maken.
  • Dickinson: een comedy-serie over Emily Dickinson, de in 1830 geboren Amerikaanse dichteres. Onder andere Hailee Stein (True Grit) en Jane Krakowski (30 Rock) spelen mee.

Meer over de Apple Shows lees je in ons overzicht.

Daarnaast zijn er nog zes andere projecten die vrijwel klaar zijn, waaronder een nog titelloze serie met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston. Deze dramaserie kijkt achter de coulissen van een Amerikaanse ochtend tv-show. Voor ‘Amazing Stories’ is Steve Speelberg aan de slag gegaan en in ‘Little America’ krijgen we een blik in het leven van immigranten die naar de VS kwamen. ‘Central Park’ is een komische cartoon-musical en ‘See: Fantasy’ van Jason Momoa belooft een epische fantasy-productie te worden, door de maker van Aquaman. In deze laatstgenoemde serie wordt de vraag gesteld hoe de wereld zou veranderen als mensen opeens geen licht meer in hun ogen hebben. Tenslotte kun je nog kijken naar ‘Home’, een documentaire waarin je gaat binnenkijken in huizen van de rijken.

Ook content van derde partijen
Apple zal tijdens het event op 25 maart duidelijk willen maken dat er al diverse shows klaarstaan en dat ze de moeite waard zijn om te bekijken. Daarnaast zal Apple ook content van andere partijen laten zien, waardoor het aanbod vergelijkbaar is met Hulu, Showtime en andere online tv-diensten. Eerdere geruchten wekten de indruk dat Apple nog vrijwel niets klaar heeft en daarom sterk afhankelijk is van content van derden.

In het artikel van de New York Times uiten sommige betrokkenen hun bezorgdheid. Ze hebben namelijk ‘geen tot weinig informatie’ gekregen over het moment waarop de shows te bekijken zijn. Meestal kregen ze vage aanduidingen zoals ‘later dit jaar, waarschijnlijk het najaar’. Apple heeft de partners ook nog niet ingelicht over marketingplannen. Volgens sommigen wijst het gebrek aan communicatie erop dat Apple zelf ook nog niet zeker is over de plannen. Ook zeggen betrokkenen dat in de series iPhones en MacBooks te zien zullen zijn, maar dat de makers de opdracht hebben gegeven om ze positief in beeld te brengen.

Volgende week maandag 25 maart om 18:00 uur Nederlandse tijd vertellen we je alle details, want dan gaat Apple’s maart-event van start. Je kunt een livestream van het event volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.