Qualcomm chips in iPhone 6s

Gerucht: ‘Chipproductie voor volgende iPhones gestart’

Fabrikant TSMC is begonnen met de productie van de A12-chip, die het hart gaat volgen van de volgende generatie iPhones.

‘TSMC maakt A12-chip’

Apple laat de processors van de 2018 iPhones maken door TSMC. Het gaat om de massaproductie van 7 nanometer system-on-chips. Dat zegt Bloomberg op basis van bronnen die op de hoogte zouden zijn van Apple’s plannen. In april beweerden bronnen al dat TSMC bezig was met voorbereidingen van de productie. Later bevestigde de chipmaker de productie, maar wilde niet zeggen dat het om Apple ging.


De A12 zal Apple’s eerste 7 nanometer chip in de A-serie zijn. Huidige chips zoals de A11 Bionic zijn met een 10 namometerproces gemaakt. Hoe kleiner, hoe groter de dichtheid van de transistoren. Daardoor kunnen de chips efficiënter en krachtiger worden op een kleiner oppervlak. Kleinere chips maken het ook mogelijk voor Apple om meer op het logic board te proppen.

tsmc

TSMC zou de in eigen huis ontwikkelde InFO-methode hebben gebruikt, dat geavanceerder zou zijn dan die van concurrent Samsung. Het Koreaanse bedrijf leverde eerder A-chips, maar Apple stapt steeds meer over naar TSMC.

Volgens de geruchten gaat Apple in 2018 drie iPhones op de markt brengen, waaronder een 6,1-inch LCD-model. Er zouden ook twee OLED-modellen in de pijplijn zitten: een 5,8-inch iPhone X-opvolger en een grotere 6,5-inch iPhone X Plus. De meeste modellen zouden functies hebben die van de iPhone X zijn afgeleid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2018, 9:12
Bron Bron Bloomberg
Categorie Geruchten
Onderwerpen chips, tsmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.