Trage WiFi-verbinding na iOS 8-update: dit kun je doen

Gebruikers klagen over Wi-Fi-problemen na de update naar iOS 8.

trage wifi-verbinding ipadTussen alle ervaringen met iOS 8 die iCulture-lezers hebben verteld, was er eentje die ons bijzonder opviel: klachten over een trage Wifi-verbinding. De problemen met Wi-Fi treden op bij allerlei toestellen op iOS 8, van iPad tot iPhone 6 Plus. Er lijkt op het eerste gezicht een normale Wi-Fi-verbinding te zijn, maar de datadoorvoer is extreem traag. Daardoor kunnen internetpagina’s bijvoorbeeld niet meer laden, het updaten van apps gaat mis en ook andere functies die afhankelijk zijn van internet lijken niet te werken.

Dit zijn een aantal reacties van iCulture-lezers naar aanleiding van ons eerdere artikel over iOS 8-ervaringen:

Kivanc:

Ik heb nu toch problemen met mijn Wi-Fi-ontvangst.
Op plaatsen waar het op 7.1 goed bereik had geeft iOS 8 nu ineens geen verbinding weer.

Marrie:

Iedere keer als ik de iPad even niet gebruikt heb, is de Wi-Fi-verbinding verbroken. Je ziet nog wel de Wi-Fi-boogjes maar er is geen verbinding naar internet. Als ik de iPad dan reset, werkt Wi-Fi weer goed.

Peter:

Maar het meest vervelende is dat mijn Wi-Fi om de paar minuten geen internetverbinding heeft. Dit is alleen zo op het 5 GHz-netwerk.

Het probleem komt voor bij oudere toestellen die een update naar iOS 8 hebben gekregen, maar ook bij de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus, die standaard al met iOS 8 worden uitgeleverd. Het lijkt daarom een bug in iOS 8 te zijn.

PCMag meldde het probleem bij Apple, maar heeft nog geen bevestiging gekregen dat zij ermee aan de slag gaat. Wel komt er binnenkort een update naar iOS 8.0.1 aan, waarin diverse bugs zijn opgelost. Wellicht ook deze.

Op het supportforum van Apple zijn de problemen Wi-Fi ook niet onopgemerkt gebleven. Gebruikers melden dat er sprake is van een soort vertraging bij verzoeken die je naar Safari stuurt.

Trage Wifi-verbinding: probeer dit eens

Er zijn twee mogelijke oplossingen die je kunt proberen:

  • Herstellen van de netwerkinstellingen via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Maar dit lijkt het probleem voor veel mensen slechts tijdelijk op te lossen.
  • Uitschakelen van locatiefuncties via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem (helemaal onderaan de lijst) > Wi-Fi-netwerken. Dit lost voor een aantal mensen de problemen op.

Het constante zoeken naar een Wifi-signaal zorgt er ook voor dat de batterij van iOS 8-gebruikers veel sneller leeg gaat dan gepland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2014, 13:12
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.