iPhone 8 Touch ID

Gerucht: ‘Apple werkt aan speciale iPhone met Touch ID in scherm’

Maar komt deze ook naar Nederland?

Apple werkt volgens bronnen aan een iPhone met vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt zit. Het is wel de vraag of dit model ook in het westen uitgebracht wordt, want Apple zou dit speciale model alleen in China op de markt willen brengen.

Apple introduceerde in 2017 de eerste iPhone zonder Touch ID maar mét Face ID. In 2018 is Apple helemaal overgestapt op Face ID bij de introductie van de nieuwste modellen. Andere merken houden nog vast aan de vingerafdrukscanner, bijvoorbeeld op de achterkant van het toestel of in het scherm verwerkt. Vooral Chinese merken verwerken de vingerafdrukscanner steeds vaker in het scherm en juist dit is volgens de Chinese nieuwssite The Global Times voor Apple de reden om een speciaal model voor China uit te brengen met een Touch ID-sensor in het scherm.

‘Apple werkt aan Touch ID-sensor in het scherm’

Volgens de bronnen van de site is Apple van plan om Face ID op dit speciale model in te ruilen voor een vingerafdrukscanner onder het scherm. Apple wil hiermee de teruglopende verkopen in het land tegengaan. Apple zou hiermee de kosten van het toestel kunnen drukken, waardoor deze voor een lagere prijs in de Chinese schappen kan liggen. De informatie is afkomstig van bronnen bij de productieketen. Hoewel hier vaker informatie vandaan komt, is dit lang niet altijd juist. Neem het bericht daarom ook met een flinke korrel zout.

Een analist bij Barclays beweerde in mei dat Apple in 2020 toch weer Touch ID overweegt in haar modellen. Mogelijk verkreeg de analist deze informatie van dezelfde bronnen als de Chinese krant. Apple heeft wel meerdere patenten van Touch ID en Face ID op één iPhone, maar in dit Chinese geval zou Touch ID dus gelden als vervanging van Face ID.

Al eerder speciale modellen voor China
Het is niet de eerste keer dat Apple speciaal voor China een apart model op de markt zou brengen. Afgelopen najaar verscheen er in een aantal Aziatische landen een fysieke dualsim-versie van de iPhone die in geen enkel ander land beschikbaar is. Wij moeten het doen met een versie met enkele sim gecombineerd met een eSIM. We hebben deze speciale fysieke dualsim iPhone wel getest en in onze eerdere review lees je daar alles over. Toch lijkt het voor Apple-begrippen wat drastisch om een speciaal model uit te brengen met een compleet andere manier van verificatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en sommige MacBooks. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen en activiteiten goedkeuren. Op sommige modellen is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen.

Touch ID
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.