Tom Hanks Greyhound film

Apple TV+ hengelt Tom Hanks-film voor 70 miljoen binnen

Eigenlijk zou Tom Hanks' nieuwe oorlogsfilm Greyhound in de bioscoop gaan draaien. Maar nu dat niet mogelijk is, zijn filmmakers aangewezen op streamingdiensten. Tom Hanks heeft op dat punt een mooie deal gesloten: zijn film komt voor 70 miljoen dollar naar Apple TV+.

Tom Hanks voor 70 miljoen naar Apple TV+

Sony Pictures zou de film oorspronkelijk op 12 juni in de bioscoop uitbrengen. Het speelt zich af in de begindagen van de Tweede Wereldoorlog, als een internationaal konvooi van 37 geallieerde schepen de noordelijke Atlantische Oceaan oversteekt. Het konvooi staat onder leiding van (uiteraard) Tom Hanks, in de rol van Capt. Ernest Krause. Ondertussen worden ze achtervolgd door nazi-onderzeeërs.

Tom Hanks’ Greyhound: spannende film

Het belooft een spannende film te worden. Voor Hanks is het een grote stap om op deze manier een film in premiere te laten gaan. Nooit eerder bracht hij een film direct op een streaming videodienst uit. En het biedt Apple de gelegenheid om weer een grote naam toe te voegen aan de line-up. Hanks speelt niet alleen de hoofdrol, maar heeft het script van Greyhound ook zelf geschreven.

Tom Hanks Greyhound

Grote feature film
Een releasedatum is nog niet bekend. Wel zou het Apple’s grootste feature film zijn tot nu toe. Eerder kon je al kijken naar films als Beastie Boys Story, The Elephant Queen, The Banker en Hala. Voor Apple is het nu een goed moment om geld te investeren in extra content. Veel filmmakers en productiestudio’s kunnen hun nieuwe projecten nergens kwijt. Warner Bros. en Universal hebben daarom sommige films maar digitaal beschikbaar gesteld, zodat mensen ze kunnen huren of kopen.

Tom Hanks Greyhound film

Apple zou ook plannen hebben om oudere films en series aan te kopen, om meer materiaal te hebben. Tot nu toe ging het alleen om materiaal dat speciaal voor Apple is gemaakt in de vorm van Apple Originals.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2020, 9:14
Categorie Diensten
Onderwerpen apple tv plus, Tom Hanks

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.