‘Greyhound’ van Tom Hanks vanaf nu te zien op Apple TV+

Bekijk ‘m in de TV-app
Eigenlijk zou Tom Hanks' nieuwe oorlogsfilm Greyhound in de bioscoop gaan draaien. Maar nu dat niet mogelijk is, zijn filmmakers aangewezen op streamingdiensten. Tom Hanks heeft op dat punt een mooie deal gesloten: zijn film komt voor 70 miljoen dollar naar Apple TV+.

Update 10 juli: ‘Greyhound’ van Tom Hanks is vanaf nu te zien in de Apple TV-app op iPhone, iPad en Apple TV. Je kunt ‘Greyhound’ natuurlijk ook op je Mac kijken. Weten hoe de TV-app werkt? Lees dan onze tip!

Bekijk ook

Apple TV-app: dit moet je weten over Apple's TV-app

De TV-app is een app waarmee je naar films en series kunt kijken. Je vindt er de Originals van Apple TV+ de eigen streaming videodienst van Apple. Daarnaast vind je er iTunes-films en content van andere diensten. Welke opties heeft de TV-app en wat kun je ermee?

Hieronder lees je onze update van 12 juni, gevolgd door het oorspronkelijke nieuwsbericht van 20 mei.

Update 12 juni: ‘Greyhound’ zal vanaf 10 juli te zien zijn op Apple TV+. Het is de eerste grote speelfilm van Tom Hanks, die op een streamingdienst te zien is en niet in de bioscoop. Het is tevens een van de weinig langere films op Apple TV+, naast The Banker, Hala en The Elephant Queen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ook bracht Apple de eerste trailer voor ‘Greyhound’ uit, die je hieronder kunt bekijken. Het gaat om een drama dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de film zie je naast Tom Hanks als kapitein George Krause ook Stephen Graham, Rob Morgan en Elisabeth Shue. Oorspronkelijk zou de film vanaf vaderdag in de bioscoop draaien, maar door het coronavirus ging dat niet door.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke nieuwsbericht van 20 mei.

Tom Hanks voor 70 miljoen naar Apple TV+

Sony Pictures zou de film oorspronkelijk op 12 juni in de bioscoop uitbrengen. Het speelt zich af in de begindagen van de Tweede Wereldoorlog, als een internationaal konvooi van 37 geallieerde schepen de noordelijke Atlantische Oceaan oversteekt. Het konvooi staat onder leiding van (uiteraard) Tom Hanks, in de rol van Capt. Ernest Krause. Ondertussen worden ze achtervolgd door nazi-onderzeeërs.

Tom Hanks’ Greyhound: spannende film

Het belooft een spannende film te worden. Voor Hanks is het een grote stap om op deze manier een film in premiere te laten gaan. Nooit eerder bracht hij een film direct op een streaming videodienst uit. En het biedt Apple de gelegenheid om weer een grote naam toe te voegen aan de line-up. Hanks speelt niet alleen de hoofdrol, maar heeft het script van Greyhound ook zelf geschreven.

Tom Hanks Greyhound

Grote feature film
Een releasedatum is nog niet bekend. Wel zou het Apple’s grootste feature film zijn tot nu toe. Eerder kon je al kijken naar films als Beastie Boys Story, The Elephant Queen, The Banker en Hala. Voor Apple is het nu een goed moment om geld te investeren in extra content. Veel filmmakers en productiestudio’s kunnen hun nieuwe projecten nergens kwijt. Warner Bros. en Universal hebben daarom sommige films maar digitaal beschikbaar gesteld, zodat mensen ze kunnen huren of kopen.

Tom Hanks Greyhound film

Apple zou ook plannen hebben om oudere films en series aan te kopen, om meer materiaal te hebben. Tot nu toe ging het alleen om materiaal dat speciaal voor Apple is gemaakt in de vorm van Apple Originals.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple TV+ krijgt ook bestaande content, wordt Netflix-concurrent'

Apple is van plan om Apple TV+ uit te breiden met bestaande content. Nu vind je er alleen nog origineel geproduceerde series en films, maar dat zou binnenkort gaan veranderen. Het lijkt daardoor meer op Netflix.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.