Todoist op verschillende toestellen.

Todoist gaat met Smart Schedule je taken automatisch inplannen

Takenlijst Todoist komt met een functie genaamd Smart Schedule. Dankzij deze functie worden je taken met kunstmatige intelligentie opnieuw ingepland op momenten dat het voor jou het beste uit moet komen. Dit moet de productiviteit verbeteren.

Todoist op verschillende toestellen.
Als je een takenlijst-app gebruikt, ken je het misschien wel dat je taken die je al uitgevoerd hebt maar vooruit blijft stellen. De bekende app Todoist (link) wil daar wat aan gaan doen met de functie Smart Schedule. Smart Schedule maakt gebruik van AI, oftewel kunstmatige intelligentie, om je taken opnieuw in te plannen op momenten dat het voor jou het beste uitkomt.

Smart Schedule: kunstmatige intelligentie in Todoist

De Smart Schedule-functie is vooral geïntroduceerd om de hoeveelheid uitgestelde taken flink te verminderen. Volgens Todoist heeft 70% van haar gebruikers last van taken die allang gedaan hadden moeten worden. Al deze taken worden maar zelden opnieuw ingepland, waardoor ze maar op achterstallig blijven staan. Smart Schedule wil daar een einde aan maken door deze taken automatisch opnieuw in te plannen voor een geschikt moment. De app kijkt daarvoor naar de omschrijving en naar je verleden, bijvoorbeeld wanneer je soortgelijke taken eerder volbracht had. Todoist kijkt ook naar de urgentie van taken. De info wordt anoniem verzameld van alle Todoist-gebruikers. Ook kijkt de app naar de hoeveelheid taken die je op een dag en gedurende de week volbrengt, om zo een betere planning te maken.

Todoist met Smart Schedule.

De app plant op basis van deze criteria je taken opnieuw in. Ben je het niet eens met de voorgestelde einddatum en tijd, dan kun je dit zelf uiteraard nog handmatig aanpassen. De ontwikkelaar benadrukt wel dat de Smart Schedule-functie leert naarmate je het vaker gebruikt. Ook wordt in de blog nogmaals gezegd dat de functie veilig is. Geen enkele dienst buiten Todoist om kan jouw ingeplande taken bekijken en ook ontwikkelaars bij Todoist zelf kunnen dit niet inzien.

Todoist Smart Schedule op het web.

Smart Schedule in Todoist is beschikbaar in zowel de iOS-app als in de macOS-app en is ook te gebruiken door in te loggen op de Todoist-website. In de iOS-app was de functie bij ons nog niet actief, maar via de website van Todoist is de Smart Schedule-functie al wel volop te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2016, 16:11
Categorie Apps
Onderwerp todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.