YouTube-filmpjes opslaan met MxTube

MxTube is een applicatie waarmee je YouTube-filmpjes naar de iPhone kunt downloaden. De applicatie is nog wat onstabiel, maar kan een uitkomst zijn voor mensen die de filmpjes ook offline willen bekijken, buiten allerlei videotools voor de desktop om.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MxTube 1Door alle ontwikkelingen rond de iPhone SDK lopen we wat achter op het applicatiefront. Een andere reden is dat we eerst zeker wilden weten of MxTube inderdaad zo buggy is als wordt beweerd. MxTube ontleend z’n naam aan de 16-jarige Max, die een download-utility heeft gemaakt waarmee je YouTube-filmpjes op de iPhone kunt opslaan.

De native applicatie is alleen geschikt voor iPhones die gejailbreakt zijn en lijkt op de standaard meegeleverde YouTube-applicatie. Het verschil is alleen dat je complete filmpjes kunt opslaan om ze later offline te bekijken. Handig dus voor de tijden in de trein of onderweg en je niet de beschikking hebt over Wi-Fi. Max is behoorlijk lang bezig geweest om de applicatie werkend te krijgen en riep uiteindelijk de hulp in van iPhone-ontwikkelaar Pumpkin.

De gedownloade video’s verschijnen niet in je normale videoverzameling en synchroniseren met iTunes is ook niet mogelijk. Je zult ze handmatig moeten verwijderen. In de applicatie is een zoektool aanwezig. Heb je gevonden wat je zoekt, dan kun je kiezen uit een filmpje in hoge of lage resolutie. Je kunt meerdere video’s aan de downloadlijst toevoegen, maar dat is niet aan te raden: bij meerdere video’s in de download-queue heeft de applicatie de neiging om te crashen. Ook zijn er nog wel wat andere problemen met de applicatie: je kunt bijvoorbeeld video’s die worden afgespeeld niet tussentijds stoppen zonder op de Homeknop te drukken.

Meer info: Mxweas.com

Een video is hieronder te zien:

Enkele screenshots van MxTube:

MxTube 1   MxTube 2   MxTube 3   MxTube 4

Ervaringen in het forum: MxTube

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerpen downloaden, mxtube, sdk, video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.