Investeringsfonds van $100 miljoen voor iPhone-software

Durfinvesteerders Kleiner Perkins Caufield & Byers opent een iFund van $100 miljoen om de ontwikkeling van iPhone-applicaties te stimuleren. Volgens fondsbeheerder John Doerr staat ons een nieuwe wereldorde te wachten, waarin de iPhone groter is dan de personal computer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

100 miljoen dollar investeringsfonds voor iPhone applicatiesGoogle looft $10 miljoen uit voor de beste software voor Google Android. Venture capitalist John Doerr gaat er met een factor tien overheen: hij gaat een 100 miljoen dollar omvattend iFund oprichten om het ontwikkelen van softwareapplicaties voor de iPhone en iPod touch te stimuleren. Het fonds, ondergebracht bij Kleiner Perkins Caufield & Byers is bedoeld om nieuwe games, productiviteitstools en widgets te laten ontstaan. Er zijn geen prijzen te winnen en er is ook geen sprake van een wedstrijd: Kleiner Perkins zal meer als bank gaan fungeren, voor bedrijven die iets met iPhone-applicaties willen doen.

“We’re all here today because we love Apple products”, zei John Doerr gisteren tijdens de bijeenkomst in Cupertino. “And I’m here because I love Apple entrepreneurs.” Volgens Doerr is de lancering van de SDK het begin van een nieuwe wereldorde. De iPhone is “groter dan de personal computer.” En: “If you want to invent the future, the iFund wants to help you build it.” Het iPhone iFund is wel anders opgezet dan dat van Google: de beste mobiele applicaties krijgen per stuk $100.000 aan prijzengeld, terwijl het iFund niet op zoek is naar de beste applicaties maar naar goede ideeën. Bij het iFund zal potentiële winstgevendheid en populariteit van een applicatie belangrijker zijn dan de kwaliteit of originaliteit.

Meer info: Fortune

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:32
Categorie Apps
Onderwerpen fonds, ifund, investering, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.