Reality Pro headset geel

Reacties voor: Gerucht: ‘Tim Cook wil headset te vroeg uitbrengen’

Product nog niet klaar
Apple CEO Tim Cook zou zijn bedrijf onder druk hebben gezet om de eerste generatie mixed reality-headset nog dit jaar uit te brengen. Het designteam van Apple vindt het echter te vroeg.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Ik maak mij juist zorgen over dit produkt wat volgens Apple je leven of gedrag drastisch gaan veranderen. We zitten nu al de hele tijd op ons mobiele schermpje te kijken met nauwelijks aandacht voor onze omgeving, laat staan als iedereen deze bril op heeft. De mens wordt er niet socialer van.

  2. Origineel geplaatst door Rv
    Ik maak mij juist zorgen over dit produkt wat volgens Apple je leven of gedrag drastisch gaan veranderen. We zitten nu al de hele tijd op ons mobiele schermpje te kijken met nauwelijks aandacht voor onze omgeving, laat staan als iedereen deze bril op heeft. De mens wordt er niet socialer van.

    Ik ben het hier niet mee eens. Het klopt dat we minder sociaal zijn op de traditionele manier, maar net socialer op een meer technologische manier. Ik merk dat aan mijn kinderen. Hoewel die de helft van de dag een scherm voor hun neus hebben, zijn ze er wel constant mee in contact met vrienden. Tijdens Corona hadden zij de hele dag door contact met vrienden terwijl ze gewoon thuis zaten. Moest dit dertig jaar geleden gebeurd zijn, was het een heel ander verhaal geweest. Je kan niet de hele dag in de hal zitten bellen met de draaischijftelefoon.

    Nu ook met deze headset. We zullen misschien minder fysiek samen zijn, maar digitaal des te meer. Ik kan me inbeelden dat het geweldig moet zijn voor een familie waarvan de leden in verschillende landen wonen, de kans te geven om regelmatig samen aan een digitale tafel te kunnen zitten!

  3. Ik begrijp helemaal niet waarom hier 7 jaar aan gewerkt is en het dan nóg (lang?) niet klaar zou zijn! Ook vraag ik me sterk af of het écht zo’n grote verandering zal zijn als bijvoorbeeld de introductie van de iPhone of zelfs de iPad. Ik verwacht dat bij lange na niet.
    Leuk om ‘met je familie aan de andere kant van de wereld aan tafel te zitten’ – maar dan moet iedereen zo’n ongetwijfeld peperdure AR/VR bril op z’n hoofd zetten? Dat zie ik niet gebeuren en ik zie er ook niet de meerwaarde van in. Je kunt al prima contact hebben met FaceTimen en zo’n bril zal een leuke gadget zijn voor gamers en ook bijvoorbeeld in het onderwijs of in musea goed gebruikt kunnen worden om je helemaal in een andere realiteit te begeven, maar ik zie niet gebeuren dat het een massaproduct wordt.

    @Ap Pel: ik zat 43 jaar geleden al urenlang in bád te bellen met een ‘draaischijftelefoon’ aan een lang verlengsnoer. En vlak daarna was er trouwens al een Sony draadloze telefoon, waarmee je je huis door kon lopen of mee op je balkon of in de tuin kon gaan zitten. Zelfs een ‘gewone’ mobiele telefoon was er al rond 1990. 33 jaar geleden.

  4. Die VR/AR-bril is gewoon de eerste stap in de richting van lenzen. Dát zal de eerste échte doorbraak worden naar een implementatie in het dagelijks leven.

    Tegen dan is het gewoon één groot experiment en zoektocht naar wat er allemaal mee zou moeten kunnen.

  5. Die lenzen zijn pas de tweede stap naar volledig bionische ogen waarmee je vooruit en achteruit kunt kijken in plaats en tijd zodat je het begin en einde van het heelal kunt meemaken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.