Tim Cook bevestigt nogmaals: Apple Watch dagelijks opladen

Tim Cook heeft nogmaals bevestigd dat de Apple Watch elke avond opgeladen moet worden.

apple watch met opladerApple wekte tijdens de keynote op 9 september de indruk dat de Apple Watch ongeveer een dag meegaat. ‘s Nachts moet je opladen. We schreven al eerder dat Apple pogingen doet om de batterijduur te verlengen. Maar is het echt maar één dag? Interviewer Brian X Chen besloot het aan Tim Cook zelf te vragen. Chen kreeg de unieke kans om Cook nog even te spreken na alle aankondigingen en vroeg naïef: “Waarom hebt u het niet over de batterijduur van het horloge gehad?” Cook reageerde: “Ik denk niet dat we het hebben overgeslagen. Ik heb het zelf in de presentatie verteld. We denk dat, gebaseerd op onze ervaring, het horloge overdag erg intensief gebruikt zal worden. Dus we denken dat je ‘m elke avond wilt opladen, vergelijkbaar met wat veel mensen al doen met hun telefoon.”


Tja, dat laatste mag waar zijn, maar Cook maakt met die opmerking geen indruk op de echte horlogefanaten. Die hebben horloges waarbij je elk jaar de batterij moet vervangen of die dankzij kinetische energie eindeloos blijven tikken. Chen concludeert: de batterijduur is dus korter dan een dag. Cook haastte zich nog om te zeggen, dat Apple daarom zo’n simpele oplader heeft gemaakt met magnetische inductie. Het kost dus nauwelijks moeite om de Apple Watch op te laden.

Eigenlijk werd het al gezegd in de keynote zelf, maar het is handig dat Tim Cook het nu toch een tweede keer bevestigt. Chen vroeg ook waarom mensen tot na de kerst moeten wachten om de Apple Watch te kopen. Cook antwoordde daarop dat Apple nog bezig is om de laatste aanpassingen te doen. “We wachten tot het helemaal goed is”, aldus Cook. Ook probeert Apple meer softwareontwikkelaars aan het werk te krijgen om apps te maken voor de Apple Watch. De batterijduur kan daarbij ook nog veranderen; vandaar dat Apple nog geen specifieke getallen gaf.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.