iculture-vandaag
iCulture Vandaag
U2_hand_iphone

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 12 september 2014

Vandaag op iCulture flink wat nieuws over de iPhone 6, Apple's verkooprecord, een Nederlandse plakstrip voor het nieuwe toestel en meer.

U2_hand_iphoneVandaag was de dag waarop de pre-order van de iPhone 6 in veel landen van start ging. Amerikanen zaten in pyjama achter hun computer, Europeanen in Duitsland, Frankrijk en Engeland moesten vroeg uit de veren om op tijd erbij te zijn. Al na een paar uur bleek de iPhone 6 Plus dé verkoopknaller: het toestel raakte al snel uitverkocht en wie nu nog eentje wil reserveren zal een maand moeten wachten. Waarschijnlijk ben je in Nederland sneller af: we maakten daarom een overzicht van de plekken waar je nu al iPhones kunt reserveren. En zetten ook een aantal leuke deals op een rijtje. Waar de iCulture de iPhone 6 haalt lees je trouwens op onze backstageblog.

iPhone 6

Apple Watch

Overig nieuws

Accessoires

Apps

  • Het geinige puzzelspel Bicolor is Apple’s gratis app van de week.
  • Onze Game van de Week lijkt niet zo bijzonder, maar Goblin Sword is een heerlijke platformgame-met-zwaard die alles goed doet.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Draw My Life iPhone

  • De geheimenapp Whisper waarbij elk geheim van je automatisch wordt voorzien van een foto, heeft de toevoeging ‘Groepen’ gekregen in een nieuwe update. Daarmee zou je in besloten groepen voor bijvoorbeeld je kantoor of school moeten kunnen roddelen, maar wij zien na grondig testen nog niet de mogelijkheid om eigen groepen te maken. En om ons nou aan te melden voor een Amerikaanse universiteit. Mwoah.
  • is misschien niet meer de mooiste internetradio-app; het is nog wel een van de meest uitgebreide. Na de nieuwe update is het sociale delen van radiostations belangrijker geworden. Zo kan je een station onder de aandacht brengen bij vrienden.
  • (afgebeeld) De 16-jarige ontwikkelaar Klaas Schoenmaker uit Heerhugowaard maakte deze app voor ontwikkelaar Applits. Maak tekeningen over je leven en spreek ze in.
  • (video) Stuntvliegen voor de fun of opdrachten volgen voor de ogen van een publiek: het kan beide in Red Bull Air Race The Game, een van de games die Apple uitlicht in de App Store deze week. Vlieg zo snel en stijlvol mogelijk door poorten in het lichtruim voor zo’n hoog mogelijke score.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.