Reacties voor: Groepie van Tikkie: makkelijker groepsuitgaven delen met deze nieuwe functie

Groepie van Tikkie is een nieuwe functie waarmee je met je vrienden een groep aan kan maken en iedereen daar zijn of haar uitgaven in kwijt kan, waarna dit vervolgens verdeeld wordt over de deelnemers. Handig voor een vakantie of als je een avondje bent wezen stappen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Prima idee dat groepie, daar zou ik onmiddellijk gebruik van maken.
    Wel gek dat ik na jaren fervent gebruik van Tikkie met mijn Franse mobiele nummer deze dienst opeens alleen nog maar met een NL, Belgisch of Duits nummer kan gebruiken.
    Daar ik nu eenmaal in Frankrijk woon is daarmee het gebruik van Tikkie voor mij en veel van mijn vrienden en kennissen onmogelijk geworden.
    Over de reden van dit onbegrijpelijke besluit is Tikkie niet bereikbaar. Alleen de gehate loop met antwoorden op standaard vragen is beschikbaar.
    Dus nu maar weer terug naar het onderling uitwisselen van cheques 🤨

  2. ik snap sowieso niet dan mensen tikkie gebruiken. Bij de meeste banken (oa ING) zit de functie betaalverzoek. Dat is toch precies het zelfde? Ook daar kan ik kiezen met hoeveel per het bedrag gedeeld moet worden. Kan iemand mij dat uitleggen waarom je een app zou gebruiken van een andere bank?

    • @Ed: Dat is inderdaad (in de meeste gevallen) overbodig. Ik zie nog wel eens mensen die Tikkie gebruiken, terwijl ze bijvoorbeeld bij ING zitten. Sommige weten niet van de functie in de ING-app af, omdat iedereen het ‘een tikkie’ noemt en dus denken dat ze de Tikkie-app per se nodig hebben. Onwetendheid dus. Anderen willen graag Tikkie gebruiken omdat ze het leuk vinden om een eigen bedankgif in te stellen. Maar de nieuwe Groepie-functie kan wel een reden zijn om de Tikkie-app te gebruiken, omdat daar mogelijkheden in zitten die je bij bijvoorbeeld ING of Rabobank niet hebt.

      Maar over het algemeen geldt wat mij betreft: heeft je eigen bank in de app ook een optie voor betaalverzoek, gebruik die dan gewoon. Scheelt weer ergens een extra account aanmaken en gegevens achterlaten. Dat is ook onze conclusie in ons artikel met apps voor betaalverzoeken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.