travis-mills-zane-lowe-beats-1

Terugluisteren van Beats 1 radioshows alleen nog voor abonnees

Apple Music laat je niet langer radioshows van Beats 1 terugluisteren, tenzij je abonnee bent. Ook playlists zijn niet langer te zien.

travis-mills-zane-lowe-beats-1

Toegang tot Apple’s Beats 1 radioshows is voortaan alleen mogelijk als je abonnee van Apple Music bent. Met de functie Beats 1: Replay kon je eerdere shows terugluisteren. Tot voor kort was dat voor iedereen met een Apple ID mogelijk, maar de functie is nu beperkt. Je kunt ook niet langer de playlist terugzien.

Radioshows terugluisteren alleen voor abonnees

De wijziging werd recent opgemerkt door bezoekers van reddit. Apple heeft de wijziging zelf ook bevestigd via Twitter:

Beats 1: Replay werd begin augustus ingevoerd. Op dat moment zaten alle Apple Music-gebruikers nog in de proefperiode. Voorheen kon je een radioshow volledig terugluisteren inclusief muziek, commentaar van de dj en gasten. Wil je als niet-abonnee een show terugluisteren dan zit er niets anders op dan 12 uur te wachten totdat de show wordt herhaald.

Voorheen was het ook mogelijk om via de Connect-pagina van een artiest of de Apple Music-pagina van een dj de lijst van gespeelde nummers terug te zien. Ook dat is nu alleen mogelijk na inloggen als je abonnee bent. Wat je wel kunt terugluisteren zijn bepaalde interviews met gasten, die zijn geupload op de Connect-pagina van een dj.

Een andere beperking die recent werd ontdekt is dat je Siri niet langer vragen kunt stellen over de ranglijsten van tophits. Vraag je ‘Wat was het meest populaire nummer van 2005?’ dan krijg je een melding dat je geen abonnee bent. Bij abonnees krijg je de informatie wel te zien en kun je het nummer meteen gaan spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2015, 11:21
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, beats 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.